VanHaber - Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan'ın Akdamar TV'de yaptığı açıklama şöyle:

"Siyaset devleti yönetmedir. Bizim anlayışımızda siyaset içinde bulunduğumuz Devletin insanların yararına şekilde kânunları ve sair kararları alarak devletin sağlıklı bir şekilde yönetilmesidir. Devleti yönetmek aynı zamanda toplumun ihtiyaçlarının karşılanması yönünde en büyük taleptir. Toplum eğer devletten beklentisini karşılayabilirse düzen oturur yani bir insan evine rahat gelip gidebiliyorsa yaptıklarından yaşadıklarından yaşadığı ülkeden memnunsa, rahat yaşayabiliyorsa, evine çoluğuna çocuğuna rahat ekmek götürebiliyorsa bütün bunlar devletin garantisi altındadır yani kişinin yaşam hakkı ve kişinin can ve mal güvenliğini koruma konusunda devlet bir güvencedir. Devletin olmadığı yerde ne olur gücü elinde bulunduran aile olur farklı şey olur bir grup olur topluluk olur mafya olur şu olur bu olur bunlar hükümranlık yapar ama devlet nedir devlet düzendir devletin sağladığı düzenin temelinde de siyaset vardır.

Van’a bir zulüm yapılmaktadır!

 Saadet Partisi olarak biz il başkanlığı görevimize geldiğimizden beri Van'ın sorun ve problemlerini çözümleriyle birlikte sürekli gündemde tutmaya çalıştık. Van Türkiye'de en büyük 18 ilden 1 tanesi lakin, hizmet anlamında son sıralarda bugün eğitimde 75. 76. sıradayız. Sağlıkta aynı durumdayız. Türkiye'de üzülerek ifade ediyorum bu konuşulması bile sağlıklı değil bir çevre yolunun başlatılıp bitirilmediği tek iliz. Bunun yanında stadyum konusu bugün gidin ilçelerde bile ciddi anlamda stadyumlar yapılmış, stadyumumuz hâlâ rezil baraka tarzı adeta bir stadyumumuz mevcut. Bunun yanında tabi ki şehre giren insan nereden giriş yapar otogardan otogarın halini anlatmaya gerek yok. Bunlardan daha ziyade çok ciddi problemlerimiz var. Aslında bunlar basit inşaat problemleri olmasıyla birlikte emin olun Türkiye'nin en genç nüfusu olan iliyiz. Bu ilde ne yazık ki gençlerin birçoğu işsizlik sorunu nedeniyle Van'dan İstanbul'a, Ankara'ya, Bursa'ya farklı şehirlere gidiyor gitmekle kalmıyor. Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde yine ilimize 3 tane inşaattan düşen kardeşimizin cenazesi geldi ve emin olun bunların sayısının haddi var hesabı yok. Türkiye'de 12 - 13 sınır kapısı var. Bunlardan hepsi açık durumda bizim sınır kapımız kapalı adeta Van’a bir zulüm yapılmaktadır.

Garip işlerin döndüğü bir şehirde yaşıyoruz!

Garip işlerin döndüğü bir şehirde yaşıyoruz. Ben bazen bakıyorum, hakikaten insanların aklıyla alay mı ediliyor? Tiyatro mu oynanıyor? Siyasilerce yetkililerce kendi kendime düşünüyorum, çözüm üretmeye çalışıyorum.  Van Belediyesinin yerini yıktık biz bu şehre kent meydanı kazandıracağız bir anda yazıldı çizildi. Bir baktık ki ne oldu mevcut iktidarın kongre alanı olarak geçenlerde gördük iktidara kongre alanı oldu bugün orada biz desek ki kongre yapacağız 40 tane bahane üretilir."

Editör: TE Bilisim