VanHaber - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir Cafe’de gazetecilerle bir araya gelen İl Başkanı Türkmenoğlu, Koronavirüs pandemi süreci başta olmak üzere, parti çalışmaları ve yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi. Daha öncede basınla bir araya geldiklerini ifade eden Türkmenoğlu, pandemi nedeniyle basın toplantılarını gerçekleştiremediklerini dile getirdi.

Türkmenoğlu, pandemi sürecinin aşağıya doğru bir ivme kazandığını söyleyerek, “Maske, mesafe ve hijyen konusuna riayet etmemiz gerekiyor. Malumunuz tehlike geçmiş değil. Her an her dakika bir risk altındayız ve geriye dönüş olabileceğini unutmamamız gerekiyor. Bu vesileyle de dikkat ettiğiniz gibi toplantılarımız kapalı alanlardan çok, açık alanlarda gerçekleştiriyoruz. Sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim.” Dedi.

Kentin sorunları ve teşkilatları ile ilgili daha önce toplantılar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Türkmenoğlu şunları söyledi: “Ülkemizdeki ve dünyadaki pandemi sürecini hepiniz yakinen takip ediyorsunuz. Amerika, Rusya, Avrupa, Uzak Doğu ve diğer dünya ülkelerine baktığınız zaman Türkiye Cumhuriyet’i hükümetinin başarısını ve o başarının arkasındaki gücü hepiniz görüyorsunuz. Kovid-19 nedeniyle Avrupa ülkeleri hastalarını sokakta yatırırken, Amerika hastalardan para alırken, Uzak Doğu’da hastaneler dolup taşarken ve dünya ekonomisi 300 milyar dolarlık bir ekonomik buhrana takılırken, Türkiye’mizde 300 milyar Türk Lirası vatandaşa, esnafa, iş adamına, sağlığa harcanmıştır. Bunun dışında, kaynakların birçoğu da dünya ülkelerine sağlık ürünleri olarak gönderildi. Başka bir ülkeden hastasını getirip iyileştirdikten sonra yeniden o ülkeye gönderen başka bir ülke göremezsiniz.”

Pandemi salgını boyunca Van’da yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Türkmenoğlu, “Ülke genlinde devasa hastaneler bu süreçte önemli hizmetler verdi. Van’daki hastanelerimizde bu süreçte şükürler olsun ki yüzde 100 kapasiteye ulaşmadı. Bu da hastalığın sınırlı olduğunu gösteriyor. Tedbirler ciddi şekilde alındı. İran kapısının hızlı bir şekilde kapanması bizi için çok büyük önem arz ediyordu ve öyle de oldu. İlimizde 8 bin civarında sığınmacı bulunuyor. Bu sığınmacılarda hastalık tespit edilmedi. Bu da sağlık birimlerimizin ne deneli özenli çalıştığını gösteriyor. Kentimizde 700 civarında Kovid-19 hastası var. Bunların hemen hemen 600’ü tedavi gördü ve iyileşti. 10 vatandaşımız hayatını kaybederken, 100-150 civarında hastamızın tedavisi devam ediyor. Entübe hastamızda yok. Bu da hastalığın Van’da ciddi şekilde tabana yayılmadığını gösteriyor. Bunun için de sağlık çalışanlarımız teşekkür ediyoruz. Ancak bu yayılmayacak diye de rehavete kapılmamalıyız.” Şeklinde konuştu.

Yıl içerisinde çığ, deprem gibi doğal afetlerin meydana geldiğine işaret eden Başkan Türkmenoğlu, yaşanan süreçlerde il teşkilatının 48 bin 65 yaş üstü vatandaş ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti. Türkmenoğlu şöyle konuştu: “Telefon görüşmelerinin yanı sıra parti içerisinde görüntülü toplantılar ile durum değerlendirmeleri ve çalışmaları yaptı. Bu süreçte Sosyal Vefa Destek Gruplarımıza destekler sağladık. Bayramda hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle insanlarımıza gıda kolileri gönderdik. Sadece Van’da 140 bin kişiye Ekonomik Destek Paketi adı altında bin liralık destek sağlandı. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız işin içerisine girerken, pandemi sürecinde bu kentte 650 milyon lira para girmiş oldu. 600 bin kişiye bu sayede kaynak sağlanmış oldu. Eksiklerimiz var mıdır? Elbette vardır. Göremediğimiz, bilmediğimiz insanlarımız vardır. Bizde hükümet olarak bunun birebir takipçisi olduk. Van’dan çıkmak isteyen, gelmek isteyen, hasta olan ve her kimin başı ağrıdıysa yanında olmaya çalıştık.”

Temmuz ayından itibaren başlayan normalleşme süreci ile birlikte sahaya çıktıklarını dile getiren Türkmenoğlu, “13 teşkilatımız ile 13 ayrı koldan kentimizin kılcal damarları olan esnaflarımızın hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bunların tamamını bire bir gerçekleştirdik. Diğer taraftan KOSGEB, bankalar ve esnafın kredi kooperatifleri esnaflarımızın yanında oldu. Uzun vadeli kredilerden esnafımızı faydalandırmaya çalıştık. İş yeri kiraları için çalışmalar yürüttük. Burada da eksiğimiz yok mudur? Elbette vardır. Her insana dokunabilmek ve ulaşabilmek mümkün değildir. Ancak yüzde 90 kentimizi mutlu etmeye çalıştık. Bu süreçte ilçelerimizde meydana gelen depremlere koştuk ve vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Özellikle Başkale’de yeni konutlar vatandaşlarımızın istediği şekilde inşa edilecek.” Dedi.

İl başkanlığı olarak yürüttükleri bir projeyle ilgili konuşan Türkmenoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ak Parti 2001 yılında bu yana bu kentte hizmet veriyor. Ak Parti’nin saflarını daha güçlü kılmak, Ak Parti’ye daha fazla değer katmak, bundan sonraki süreçte seçmenini zenginleştirmek ve Ak Parti’den siyaset yapmak isteyen insanların önünü açmak için milli bir Üye Katılım Seferberliği başlattık. Bunu 1 Temmuz itibariyle başlattık ve 1 ay devam edecek. Burada da ilimizi en üst seviyeye taşımak istiyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için Van’ın gençlerini siyasete doğru bir şekilde katmak istiyoruz. Bugünlere çok güçlü bir şekilde gelen Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve ekibini daha güçlü kılmak adına bu çalışmayı başlattı. Bizler 7 düvel ile mücadele ediyoruz. Her tarafta oynanan Bizans oyunları bu ülkeyi adeta ahtapot gibi sarmış durumdadır. Ancak öyle güçlü bir ülkeyiz ki, bugün 4 tane SİHA üreten ülkelerden bir tanesiyiz. Bugün Akdeniz’de petrol arama gemileri bulunuyor. Dünyadaki 10 petrol gemisinden 2 tanesi Türkiye’nindir. Biz bu kadar güçlü bir ülkeyiz. Bundan dolayı biz güçlü liderimizin arkasında Van’ımıza hizmet vermek için yola çıktık. Bu kapsamda da güçlenecek ve büyüyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim