VanHaber - Van Gölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ), İpekyolu ilçesine bağlı Yalım Erez Mahallesi’nde sayaçların direklere çıkarılmasının ardından uygulanan kesinti 48 saati aştı. Soğuk havada kesintiler en çok mahalledeki hastaları olumsuz etkiledi. Bu hastalardan birisi de 4 yıldır hasta olan ve aylardır oksijen cihazıyla ayakta duran 72 yaşındaki Reyhan Duman.

'EŞİM ÖLÜRSE BUNDAN KİM SORUMLU OLACAK?'

Eşinin parkinson hastalığının bulunduğunu ve felçli olduğunu aktaran Hüseyin Duman, eşinin titreyen ellerine işaret ederek, “Üç gündür elektrikler yok diye eşim bu halde can çekişiyor. Nefes alamıyor. Cihaza bağlı eşim ölürse bundan kim sorumlu olacak" dedi. Hüseyin Duman, elektrikleri kesen VEDAŞ yetkililerinden şikayetçi olduğunu belirtti. Kesintinin son bulmasını isteyen Duman, sayaçları direklere çıkarılan abonelere şişirilmiş faturalar kesildiğini söyledi..  

Mahalle sakinlerinden Şevin Savur ise, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: "Öğrenciler uzaktan derslerine bağlanamıyor. Karanlıkta kalıyoruz. Bu soğukta elektriksiz yaşanır mı?  Elektriklerin açılarak, sayaçlarımızın direğe çıkarılmamasını istiyoruz."

Editör: TE Bilisim