VanHaber - İpekyolu ilçesi Kevenli TOKİ’de 24 Aralık 2016 tarihinde eşi Şehriban Dinç'i (24) öldüren Esat Dinç (25) daha önce "Eşi kasten öldürme" suçundan yargılanmış ve Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Erzurum İstinaf Mahkemesi'nce dinlenmeyen tanık ifadelerine başvurulması, HTS kayıtlarının araştırılması ve sanığın ailesi hakkında devam eden “kasten öldürmeye azmettirme” suçundan açılan dava dosyasının, “eşini kasten öldürme” suçlarından açılan dosya ile birleştirilmesine kararın ardında yeniden yargılama başlatılmıştı. Yeniden yargılamanın sürdüğü davanın 10'ncu duruşması  Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Duruşma salonuna yalnızca avukatlar alınırken tutuklu bulunan Esat Dinç ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu bulunduğu cezaevinden bağlandı.

SAVCI MÜTAALA VERDİ

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada sanıklar daha önceki savunmalarını tekrarladı. Savcı ise mütaalasını sundu.  Savcılık mütaalasında Şehriban Dinç’i katleden Esat Dinç için "Eşini kasten öldürme" suçundan  ağırlaştırılmış müebbet  hapis cezası istedi. Yine savcılık, Esat'ın annesi, babası ve amcasının oğlu için ise “Kasten öldürmeye azmettirme” suçundan beraat istedi.  Savcılık mütaalasının ardından mahkeme kararı için bir sonraki celseyi  9 Şubat 2021 tarihine erteledi. 

 

Editör: TE Bilisim