Hafta sonu İstanbul'da Elit Word Otel Florya gerçekleşen Van İş Adamları Derneği 4. Olağan Büyük Kongresi'nde üyelerin tamamından destek alan Fetullah Kardaş, genel başkan seçildi.

Van İş Adamları Derneği 4. Olağan Genel Kurulunu Elite World Otel’de gerçekleştirdi. Genel Kurula; ve STK başkanları katıldı. Üyelerin talebi üzerine tek listeyle seçime giren VİŞAD, kurucu ve mevcut yönetimde yer alan  Fetullah Kardaş bütün üyelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. 

'AMACIMIZ HİZMET'

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yeni Başkan Fetullah Kardaş, ”Bugün yaptığımız (VİŞAD), Van İş Adamları Derneği 4’üncü olağan kongresine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Amacımız ilimiz Van ve ilçelerine hizmet etmek. Yaşadığımız serhat şehri güzel Van’ımızın kültürünü, sanatını ve birçok alanda başarılı olmuş iş adamlarımızı bir araya getirip, Vanlı hemşerilerimizin ihtiyacı olan birlik beraberliğimizi daim kılmaktır. Benden önce başkanlık yapmış kıymetli dostum Ahmet Fatih Hatunoğlu ve kıymetli ekibine çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan başta siz kıymetli misafirlerim olmak üzere, yönetim kurulumuzun her bir üyesine sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum.

'BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR'

Biz bir olursak, birlik olursak yöremizin, her bir Vanlı hemşerimizin sorunlarını daha hızlı çözeriz. Biz bir olursak ülkemizin her bir yerinde yaşayan sanatçı, şair, halk ozanı kim varsa hepsi ile irtibat kurup yapacağımız etkinlik, konser, Van geceleri ile hem kültürümüzün yaşamasına katkı sunmak, hem de kıymetli sanatçılarımıza, değerlerimize sahip çıkmak konusunda bir yol almış oluruz. Ben, tekrar katılım yapan bütün misafirleri saygıyla selamlıyor, kongremiz hayırlara vesile olur inşallah dileklerimle, kalın sağlıcakla diyorum.” dedi.

Van İş Adamları Derneği VİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Fetullah Kardaş kongre sonrası yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

11 Aralık 2021 Cumartesi günü VİŞAD 4. Olağan Büyük Kongremizi yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik. 

Misyon olarak; Ülkemizin ve özelde Van şehrimizin planlı ve sistemli bir sekilde kalkınıp, Ticari, Sınai, Ekonomik, Eğitim, Sosyal ve Kültür düzeyinin gelişmesine katkı sağlayarak, daha yüksek bir düzeye ulaşmasına yardımcı olacak çalışmalarda bulunmak için yola çıkmıştır.

Vizyon olarak; Dinamik, Çalışkan, Girişimci, Gelişime açık bir şekilde ülkemiz ve Van’ımızın tanıtımına, kalkınmasına katkı sunan bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktır.

VİŞAD olarak işimiz laf üretmek değildir. Yaptığımız ve yapacağımız icraatlar ile insanlarımızın uyanmasına ve yaşanılan gerçekleri görmesine vesile olmaktır.

3 yıl gibi bir zaman zarfında yapılanların, yapacaklarımızın teminatıdır düşüncesi ile iş adamlarımıza ve insanlarımıza güvenerek,  inanarak yolumuza devam edeceğiz.

Çünkü biz VİŞAD ailesiyiz. 

Birlik ve beraberliğin gecesi, VİŞAD 4. Olağan Büyük Kongremizde bizleri yanlız bırakmayarak gücümüze, birliğimize ve sevincimize ortak olan, kıymetli  katılımları ile bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize ve üyelerimize teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız. 

Saygılarımızla.

VİŞAD Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu Asıl Liste

Fetullah Kardas
Murat Han
Naim Akay
Yusuf Çelik
Faruk Demir
Cenap Tuncer
Fatih Dadak
Emrah Bilecen
Harun Sen
Abubekir Bozkızıl
Adem İnci
Derya Aydemir
Muammer Aydın
Mesut Budak
Şahin İzci
İlhan Babur
Mahinur Gökçenay
Sevgi Butunoz
Seyithan Ayöz
Ferman Keleş
Hikmet Türkkan
Yasin Gülşen
Suat Çiçek
Şevket Songultekin
Zeynel Çalı

FETTULAH KARDAŞ KİMDİR?

1973 Van Erciş yukarı akçagedik köyünde doğdu. 1992 yılında İstanbul’a göç eden kardaş

Çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra kendi işimi kurarak  inşaat ve altın sektöründe faaliyet gösterdi. halende çeşitli ilçelerde müteahhitlik işine devam ediyor.

 Konut sektöründe faaliyet göstermekte olan Kardaş.  2013 yılında Van iş adamları derneği korucu kurulunda yer aldı o günden bugüne VİŞAD'ın genel başkan yardımcılığını sürdürdü.

Son kongrede genel başkan Ahmet Fatih hatunoğlu aday olmayacağını belirtince üyelerin istediği üzerine 4. Olağan kurulda VİSAD’ın başına geçti.

Editör: TE Bilisim