Van Valiliğinden yapılan açıklamada: "İlimiz güney ilçelerinin ( Bahçesaray, Çatak, Gevaş) gece, kuzey ilçelerinin (Erciş, Muradiye, Çaldıran) 25.11.2022 Cuma (yarın) sabah, il genelinin ise Cuma akşam saatleri itibariyle yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin edilmektedir.

Van’ın güneyinde Cuma ve Cumartesi, yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenirken, yağışlı sistemin Pazar sabah saatlerinden itibaren ilimizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Bu sebeple oluşabilecek olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları hususu, önemle ve saygıyla duyurulur." denildi.

Ayrıca yapılan uyarıya ek olarak: "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1700 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza önemle ve saygıyla duyurulur." denildi.

Editör: TE Bilisim