Bayramın ikinci günü Van YYÜ Konuk Evi'nde düzenlenen programda konuşan Rektör Şevli, bayramlaşma töreninde pandemi sonrası üniversite personeli ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akademik ve idari personelin Ramazan Bayramı'nı tek tek kutlayan ve onlarla sohbet eden Şevli, düşüncelerini: "Bayramlarımız birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesine katkı sağlamaktadır. Öncelikle ailenizle, çocuklarınızla ve sevdiklerinizle daha nice sağlıklı, huzurlu bayramlar geçirmenizi dilerim. Yüz yüze gerçekleştirdiğimiz en son bayramlaşma törenimizi 2019 yılında yapmıştık. Pandemi sürecinde ise bu buluşmaları malumunuz online platformlardan çevrimiçi olarak düzenlemiştik. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan ve maalesef birçok cana mal olan pandemi şükürler olsun ki etkisini günden güne yitirmektedir. Pandemi sonrasında birlik ve beraberliğimizi pekiştiren ve maneviyatımızı güçlendiren bu Ramazan Bayramında da yeniden yan yana, yüz yüze gelmenin sevincini ve huzurunu yaşamaktayız. İnşallah bu geleneğimizi tekrar canlandıracağız. Bu vesileyle bize bu imkânı sağlayan başta Türk bilim insanlarına ve sağlık çalışanlarımıza en kalbi şükranlarımı sunarım." şeklinde belirterek, konuşmasını; "Bayramı memleketlerinde geçirmek için şehir dışına çıkan mensuplarımızın da gıyabında bayramlarını kutlar, dönüş yolunda trafik kurallarına uyarak seyahat etmelerini hassaten rica ederim. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Bayramınız kemerli olsun" sözleriyle devam ettirdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin özellikle son dönemde kaydettiği bilimsel başarılara, WoS ve Scopus gibi veri tabanlarındaki yayın ve atıf sayılarındaki artışa da dikkat çeken Rektör Şevli; "Ayrıca, Scimago, Leiden ve THE gibi uluslararası saygın derecelendirme kuruluşlarınca Üniversitemiz dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinde de istikrarlı şekilde yükselmektedir. Bu göstergelerden, pandemi sürecinde akademik personelin ne kadar disiplinli şekilde çalıştıklarını da şahit oluyoruz. Gerek Üniversitemizin gerek diğer üniversitelerin bu sıralamalara dâhil edilmesi ülkemiz açısından oldukça gurur verici bir başarıdır. Benimsediğimiz sürdürülebilir ve gelişim odaklı çalışma yöntemimizle gerek ülkemiz gerek dünya bilim camiasına etki değeri yüksek, önemli katkılar sunacağımıza olan inancım tamdır. Kalite standartlarımızın istikrarlı şekilde yükselmesine katkı sunan, bu hedef doğrultusunda özveri ile çalışan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ailesi olarak şimdiki amacımız ise 'Bilimin ışığında bir dünya üniversitesi' olmak sözümüz düsturunca elde ettiğimiz bu başarıları daha da üst seviyelere çıkartmak, daha da görünür kılmaktır.” dedi.

Rektör Şevli, konuşmasını; “İlaveten, bu sene 40. kuruluş yıldönümümüzü de oldukça zengin bir bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlik programıyla kutluyor ve ifa ediyoruz. İnşallah, 20 Temmuz’a denk gelen kuruluş günümüzü de çok özel ve özgün, Üniversitemizin şanına yaraşır bir etkinlik ile taçlandıracağız. Nerdeyse yarım asra yaklaşan Üniversitemizin geleneğine, kültürüne, birikimine katkı sunan her bir mensubumuza şükranlarımı sunarken, Mübarek Ramazan Bayramı’nızı tekrar tebrik ediyor ve birlikte nice sağlıklı, huzurlu ve mutlu bayramlar geçirmemizi can-ı gönülden niyaz ediyorum. Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan ve bayramlaşma törenimize katılan değerli mensuplarımıza, öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyorum." diyerek tamamladı.

Rektör Şevli'nin ardından söz alan misafirler bayrama dair dileklerini ve temennilerini dile getirdiler. Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen bayramlaşma programına Rektör Şevli’nin yanı sıra; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenay Baydaş, Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Cahit Tekin ile birçok dekan, meslek yüksekokulu müdürü, daire başkanı, akademik ve idari personel ile öğrenci iştirak etti.

Editör: TE Bilisim