Vanlı İş Kadını Rezzan Bayram ve Best Van Tur Genel Müdürü İrem Bayram Van otlu peynirini daha hijyenik oramda bozulmamış orijinalliğiyle üretimini gerçekleştirip yurt içi ve yurt dışında otlu peynir ihraç edecek.

Van otlu peyniri markalaşma yolunda adım adım ilerliyor. Van’da tescili yapıldıktan sonra üretim noktasında değişikliğe uğrayan ve tadı bozulan otlu peynir Kadın girişimcilerin eliyle hijyenik ortamda üretilerek orijinal tadıyla sofralarda yerini alacak.

VAN’IN OTLU PEYNİR MARKALAŞMA YOLUNDA
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İş kadını İrem Bayram, “Yaklaşık iki yıldır süren ARGE çalışmalarımız Van İş Geliştirme Merkezi ‘İŞGEM’ içerisinde devam edecek. ARGE çalışmalarımız tamamlandıktan sonra önümüzde ki yıllarda otlu peynirimiz piyasaya sürülmüş olacak. Bu fikir hepimizin, bütün Vanlıların fikri. Amacımız Van otlu peynirinin markalaştırılması, bu konuda ciddi anlamda eksiğimiz var. Dışardaki eşimize, dostumuza bir sefer otlu peyniri gönderdiğimiz de, üç ay sonraki gönderdiğimiz otlu peynirin aynı olmamasından dolayı olumsuz dönüşler alıyoruz” dedi.

“VAN’IN OTLU PEYNİRİ İSTENİLEN DÜZEYE GELMİŞ OLACAK”
Van otlu peynirinin adım adım markalaşmaya doğru ilerlediğini söyleyen Bayram, “Van’da son yıllarda üretilen otlu peynir eski üretilen otlu peynir gibi değil, bugün aldığınız peynirin yarın aldığınız peynirle alakası yok. Otlu peynirde kullanılması gereken belli ürünler var ama her gün farklı tarifle yapılıyor. Otlu peynir ilimize mal olmuş, ilimizin markalaşmışında çok önemli role sahip olduğu için bunun standart hale getirmek amacıyla böyle bir görevi üstlendik. Genel anlamda bu tür durumları bir yerlerden bekliyoruz ama adım atması gereken yine biz Vanlılar, Van’da yaşayanlar. Bu anlamda otlu peyniri bir noktaya taşımak üzere iki yıldan beri ARGE çalışmalarını yapıyorduk. Bu yılda İŞGEM içerisinde ARGE olacak, bu yıl paket haline getirilmiş olacak ama satışa sunulmayacak. Önümüzdeki yıl itibariyle satışa sunulacak. Bu sayede Van’ın otlu peyniri de istenilen düzeye gelmiş olacak” şeklinde konuştu.

VANBASIN

Editör: TE Bilisim