Ömer ve Bilal Kasap Kardeşlerin Tuşba ilçesinde kurduğu kaz çiftliği yurt içi ve yurtdışından yoğun talep alıyor.

Çiftlikte 700 kaz ve 2 bin civciv yetiştirdiklerini söyleyen Ömer Kasap, “Civciv, kaz ve kaz etleri için Türkiye’nin birçok kentinin yanı sıra bir çok ülkeden de talep olduğunu söyledi.

SOĞUK HAVALARDA KAZ ET TERCİH EDİLİYOR

Ömer Kasap, kaz etinin son zamanlarda geçtiğimiz yıllara oranla daha çok tercih edildiğini belirterek, “Kışın gelmesiyle birlikte de kesimlerimize başladık. Her mevsimden ziyade kışın daha çok tercih ediliyor. Kaz soğuk havayı gördüğünde yağlanmaya başlar. Bu durumda illa kar yiyecek diye bir şey yok. Ancak kaz eti havalar soğuduğu zamanlarda rahatlıkla yenilebilir.

İRAN, İRAK VE TÜRKİYE’NİN BİRÇOK İLDEN TALEP ALIYORUZ

Kasap, uzun soluklu bu yolda 6 ayın sonunda bu kazlardan da yumurta almaya başladık. yakın zamanda elde edeceği civcivlere İran, Kuzey Irak ile Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinden talep alamaya başladı. Şimdiden 2 binin üzerinden sipariş alan Kasap, taleplere yetişemiyor.

Ülke ekonomisine katkı sunmak için kaz üretimi yaptığını belirten Kasap “Kazları Fransa'dan yumurta olarak Ankara'ya getirdim. Ankara'da nisan ayında yumurtalardan civciv aldık ve oradan Van'a sevk ettik. 6 aylık süreçte hayvanlarımızı besleyerek büyüttük ve şu anda hayvanlarımız yumurta dönemine geçti. Yumurtalarımızı almaya başladık.” dedi.

“BÖLGEMİZ KAZ ÜRETİMİ İÇİN ÇOK ELVERİŞLİ

”Bölgenin kaz yetiştiriciliği konusunda ikliminin uygun olduğuna dikkat çeken Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü:“Örnek aldığımız Kars ilimizde bu işi yapan çok kişi var. Van bölgemiz Kars ile aynı iklime sahip olduğu için kaz yetiştiriciliğine uygundur. Kaz yetiştiriciliğini kesinlikle tavsiye ederim. İnsanları bu işe yönlendirmek istiyoruz. Çünkü ekonomimiz gelişecektir. Böylece insanlar ucuz kaz eti yemiş olacak. Kışın daha çok talep var. Çünkü insanlar o şekilde yönlendirilmiş. Aslında bölge müsaitse bunun yazı kışı yoktur. Burada asıl önemli olan saklama koşulları ve taze kesilmesidir.”  Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim