VANEKSPRES 

İzmir Karşıyaka’da gerçekleşen festivale, Van milletvekili İrfan Kartal, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır Murat Çepli ve Kani Beko, Siyasi Danışman Erol Baykara, Visad Genel Başkan Fettullah Kardaş ve Yönetimi, Vatso Meclis Üyesi Farız Borazan Kemalpaşa Kaymakamı İlçe Belediye Başkanları STK Temsilcileri Oda Başkanları  Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Van Kültürünü yaşatmak, hemşerilerine buluşma platformu sağlamak ve Van’ın zenginliklerini İzmir’deki vatandaşlarla ile bir araya getirmek için düzenlenen festival yoğun ilgi gördü.

Ege Vanlılar Federasyonu tarafından Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde 06 – 09 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen festival konseptli ilk İzmir içi etkinlik coşku ve yoğun ilgi ile tamamlandı.

VAN TANITIM GÜNLERİ COŞKUYLA SONA ERDİ!

Van Tanıtım Günleri , Ege Vanlılar Federasyonu tarafından 6-9 Mayıs 2022 tarihleri arasında Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde düzenlendi.

Ege Vanlılar Federasyonu tarafından Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde 6-9 Mayıs 2022 tarihleri arasında Van Kültürünü yaşatmak, hemşerilerine buluşma platformu sağlamak ve Van’ın zenginliklerini vatandaşlarımız ile bir araya getirmek için düzenlenen festival konseptli ilk İzmir içi etkinlik coşku ve yoğun ilgi ile tamamlandı. Öncelikli İzmir ve Ege Bölgesinde yaşayan Vanlılar Festival süresince hasret giderirken, ait oldukları alt kimlik ve toprakların özlenen lezzetleri, müziği, dansı ve el sanatları ile bir araya geldi. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; yöresel ürünler ücretsiz denendi, alış verişe açık lezzetler sunuldu, Van'ın Halk Dansları ve Müzik dinletisi ile keyifli anlar yaşandı.

GÖNÜLLÜ VANLILAR ŞÖLEN HAVASI ESTİRDİ

Federasyonun yoğun çabaları, görüşmeleri ve talebine rağmen Van’ın öncelikle Valilik olmak üzere resmi temsilci ve kurumlarından ilgi ve destek görmeyen etkinlik Vanlı Marka ve İş Adamlarının desteği, Van Kültürünün (el sanatları, lezzet, müzik, dans vb.) gönüllü temsilcileri ile 4 gün boyunca 7’den 77’ye vatandaşlarımıza dinlenme, eğlenme ve ait olduğu kültürü yaşama olanağı sundu. Federasyon Yöneticileri bir yanda sıla hasreti ile kültürü yaşatma çabasını gösterirken, Van’ın resmi kurum ve yöneticilerinin çağrılarına kayıtsız kalmalarına anlam veremediklerini dile getirdiler.

Bir çok ilçe ve bölge derneklerinin bulundukları illerde etkinlik, festival, tanıtım yapılması noktasında ilin resmi kurum ve yöneticileri tarafından teşvik edilirken, Ege’nin Başkenti İzmir’de dernek olarak yalnız bırakılmak üzücü ama etkinlik Ege Vanlılar Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilmesi kararını aldı.

FESTİVAL KOMİTESİ GURURLU VE SİTEMLİ

Federasyon Başkan Yardımcısı ve etkinlik komitesinde yer alan Murat ATAR “Öncelikle etkinliğimize katılım gösteren İzmir ve Van Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımız ve Yöneticilerine, STK Temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Aylardır hazırlandığımız, Van’ın ülke genelinde tanıtım ve festival konseptli ilk etkinliğini gerçekleştirmenin coşku ve gururunu yaşıyoruz. Gerek Van’da gerek İzmir’de sayısız görüşme ve toplantı yaptık. Katkıda bulunan büyüklerimize teşekkürler. Ama özellikle Van İlinin Resmi Kurumlarına bizi yalnız bıraktıkları için kızgın değil ama kırgınız. Biz burada kültürümüze geleceğe taşımak, hemşerilerimizi gurbette bir araya getirmek istedik ama öksüz kaldık. Çocuklarımıza uzaktan da olsa Van Kültürünü ve dolayısıyla İzmirlilere Van’ımızı tanıtmak istedik. Dans oyunlarımız, müziğimiz, el sanatlarımız ile Van’ı yaşatmak için gece gündüz çalıştık. Etkinliği ziyaret eden siyasilerimizin teşviki, iş adamlarımızın katkısı, ve Şanlı Van Halkı ile gelecek yıl daha geniş katılımlı zengin içerikli bir etkinlik için hazırlıklarımıza başlıyoruz. İnşallah bu sene Van’daki resmi kurumlar ile daha fazla iş birliği yapabiliriz.” dedi

DOĞU’NUN İNCİSİ VAN, EGE’NİN İNCİSİ İZMİR’DE YAŞATILDI

Özellikle çocuklar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar merak ettiklerini, ilgilerini çeken konuları stant, sergi, etkinlik yöneticilerine sorarak interaktif bir etkinliği geride bıraktı. Etkinlik süresince alanda ve etrafında aileler kahvaltı ve piknik yaparken, sanatsal canlı performansları izleme ve dinleme fırsatını yakaladı. Van’ın tarihi fotoğraflarla sunulurken, el sanatları ve ustalarını da yerinde görüp sohbet edildi. Yıllardır birbirini görmeyen hemşerilerinin ilgi ve bilgi paylaşımı Van Kültürünün yaşatılmasına olanak sağlayacak. Gelecek yılda benzer tarih ve alanda yapılması noktasında hemfikir olunan etkinliğinin çalışmalarına kısa bir ara sonrası devam edilecek.







Editör: TE Bilisim