CHP Van İl başkanı Mehmet Kurukçu

DEĞERLİ GAZETECİ ARKADAŞLARIM; Yerelde ve genelde haber almamız için çok zor şartlarda ve baskı altında çalışan emek harcayan kalemini satmayan ve iş güvencesinden yoksun basın emekçilerinin gazeteciler gününü kutluyor daha özgür daha rahat ortamda basının özgür olduğu yıllarda buluşmak ümidi ile selam saygılarımı sunarım.

İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu’nun  Gazeteciler Günü mesajı

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut sünnetçioğlu Gazeteciler günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Van İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Mahmut Sünnetçioğlu,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, Her türlü şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek İlimizin ve Ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam etmektedirler.

Kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak, kamu oyunu bilgilendirmek adına doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğümüzü sağlayan, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın bilgi almalarını sağlayarak milletin sesi olmaktadırlar.

Ayrıca görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum.” “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

Van Valisi Emin Bilmez 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı

        Toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.

        Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden gazeteci arkadaşlarımızın, meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi günümüzde daha da önem kazanır hale gelmiştir.

        Kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken önemli bir kamu görevini de icra etmektedirler. Bu açıdan basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.

        Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.

“GAZETECİ HAKKIN VE HAKİKATİN SESİDİR”

“GAZETECİNİN SERMAYESİ KELAMI VE KALEMİDİR”

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, gazetecilerin hak ve hakikatin sesi olduğuna dikkat çekerek, toplumun kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel haуata ve kişilik haklarına saуgı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden mümtaz kişilerdir. Gazetecinin sermayesi kalemi ve kelamıdır” dedi.

Tekataş, bu doğrultuda Van’da ki basın mensupları ile yakın temas ve halka hizmet için ortak platform ve görüş doğrultusunda hareket ettiklerini açıkladı.Tekataş, Gazetecilerin toplumu aydınlatma ve gerçekleri yansıtma gibi kutsal bir mesleği yürüten fedakar camia olarak gördüklerini, kalem ve kelamı kullanırken doğruları savunma adına büyüt çaba sarf ettiklerini, gazetecilerin sessizlerin sesi, toplumun aynası görevini de üstlendiklerini belirtti.

Yapıcı üslubu ve sadece halktan aldığı mesajı doğrudan doğruya ileten gazetecilerin toplumun ilerlemesinde büyük katkı sunduklarını da dile getiren Tekataş,biz gazetecilerin büyük bir kamu görevi yaptıklarına inanıyor ve demokrasilerde olmazsa olmaz diye görüyoruz.  Bu amaçla basın emekçileriolan değerli basın çalışanlarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolasıyla VASKİ Basın Bürosunda görev yapan personellere plaket takdim ederek, yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN AŞKAN ’ DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI...

Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Aşkan , mesajında şu görüşlere yer verdi: büyük emek sarf ederek kamuoyunu bilgilendiren gazetecilere teşekkür etti.

Basın mensuplarımız, kimi zaman canlarını tehlikeye atarak, her türlü zorlukla mücadele ederek haber üretiyor, kamuoyunu bilgilendiriyor. Yaptıkları bu işlevin yeri doldurulamaz. Yönetici, muhabir, foto muhabiri, kameraman ve haber mutfağında görevli bütün medya çalışanlarının Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, zorlu çalışma koşullarında mesai mefhumu gözetmeden, fedakârca çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum dedi.

Edremit Ak Parti İlçe Başkanlığına Savaş Nurullah Kıylık

Memleketimizin değerli basın mensupları ve gazetecileri; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Eliniz deklanşörde olsun, kaleminiz hep yazsın inşallah. Bizim için değerlisiniz.

Çatak Kaymakamı Hamza Türkmen

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkmen, mesajında, doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazetecilerin, aynı zamanda vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğüne vurgu yaptı.

Türkmen, mesajında şunları kaydetti:

"Fedakarca çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Özellikle 15 Temmuz'da milli irade ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı basın mensuplarımızın, ülkesi ve milleti için ne kadar önemli bir görev icra ettiğine bütün dünya şahitlik etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın bir milletin müşterek sesidir' ilkesinden yola çıkarak, çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyor, saygı, sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

Editör: TE Bilisim