Van’da düğün sezonu öncesi "2025 Gold – Clothes Collection" ismiyle yöresel giyim ve altın defilesi düzenlendi. Defilede onlarca manken yöresel kıyafetler ve gösterişli takılarla boy gösterdi.

8F4De406 22E1 40E9 B278 11Db1124Fdb8

Van’da bir otelde modacı Ayşe Ertan ve Veysi Kahvecioğlu tarafından "2025 Gold – Clothes Collection" ismiyle yöresel giyim ve altın defilesi düzenlendi. Defilede altın ve yöresel kıyafetler kombine edildi. Van’dan ve şehir dışından onarca manken, ihtişamlı takılarla boy gösterdi.

Van’da Elite World otelde modacı, Ayse’s Collection sahibi Ayşe Ertan ve Kahvecioğlu Mücevherat sahibi Veysi Kahvecioğlu tarafından ‘2025 Gold – Clothes Collection’ ismiyle yöresel giyim ve altın defilesi düzenlendi.

Defile hakkında konuşan Van Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa Berge, “Bugün çok anlamlı bir defileye şahitlik yaptık. Yöresel kıyafetlerin mücevheratla buluştuğu, çok anlamlı bir defile oldu. Ben özellikle Veysi Bey'e çok teşekkür ediyorum. Kendi grubunu, kendi yönetimini çok güzel iyi bir şekilde dizayn etmiş. Mücevherata bir renk katmış. Yöresel kıymetlerle buluşturduğu bu ahengi düğün sezonuna denk getirmesi ayrı bir kazanım bizler için. Ben Van için bu gibi etkinliklerin yapılmasını çok güzel buluyorum. Bizler de esnaf sanatkar boyutunda yapılacak bütün katma değerlere hazırız" diye ifade etti.

1683D9E1 A24B 4293 8C2D 8F82B04C8C46

İlk defilesine katılan manken Tuğçe Çiftçi ise Van'da öğrenci olduğunu ve ilk defilesi olduğu için heyecanlı olduğunu belirterek, düğün sezonu öncesi güzel bir defile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediye su baskınlarına karşı çalışmalara başladı Belediye su baskınlarına karşı çalışmalara başladı

"Kendi yöremize ait yöresel kıyafet ve altın takı uyumunu gösterir şekilde bir defile düzenledik"

Defilenin düzenleyicisi Veysi Kahvecioğlu da giyimin toplumların kültürünü oluşturduğunu belirterek, altının ise gücü, zenginliği ve prestiji simgelediğini vurguladı. Kahvecioğlu, "Altın elbise tasarımı, modern ve eşsiz takım modelleriyle birbirinden şık ve zarif kıyafetlerinin mükemmel uyumunu, birbirinden deneyimli, güzel ve zarif mankenlerimiz eşliğinde sergilemeye çalıştık. Kendi yöremize ait olarak ait yöresel kıyafet ve altın takı uyumunu gösterir şekilde bir defile düzenledik" dedi.

B75495F7 81B0 4900 935B D97130A2D587

Modacı Ayşe Ertan, “Biz bir senedir bu defileyi programlıyoruz fakat sezonu bekledik. Nisan ayı bizim için düğün sezonu demek biliyorsunuz. Ben çoğunlukla kendi kültürüme hitap etmeye çalıştım. Van ve Hakkari yöresi biliyorsunuz ki şatafatı çok seviyor. Ben de bu yüzden çok özen gösterdim. Herkesin beğendiğini umuyorum. Çok teşekkür ederim" dedi.

9B032Bbd 737F 4522 Bafa Be6146C19162

Defileye konuk olarak katılan Jiyan, “Çok güzel bir defileydi devamını da bekleriz. Hakikaten bölgenin kültürünü yansıtan bir defile oldu. Defile bölgedeki yöresel kıyafetlerin ve altınların sergilenmesi açısından çok iyi oldu. Bize de fikir oldu. Çünkü düğün sezonu başlıyor yazın gelmesiyle beraber" diye ifade etti.