Van basınının tecrübeli isimlerinden gazeteci Rıdvan Can, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Yönetim Kurulu kararıyla Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı görevine atandı. Daha önce birliğin Van İl Temsilciliği görevini yürüten Can, medya alanındaki 35 yıllık deneyimiyle yeni görevine başladı.

Cumhurbaşkanlığı'nın 7 Mart 2023 tarihli ve 6906 sayılı kararnamesiyle kurulan, 15 Haziran 2023’te ilk genel kurulunu gerçekleştiren Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), teşkilatlanma çalışmalarına hız verirken önemli bir atama gerçekleştirdi. Genel Başkan Dr. Süleyman Basa ve Teşkilat Başkanı Cengiz Aksan başkanlığında yapılan son yönetim kurulu toplantısında, Van Temsilcisi Rıdvan Can’ın bölge başkanlığına atanmasına karar verildi.

Van'da 4 Araç Birbirine Girdi: 5 Yaralı
Van'da 4 Araç Birbirine Girdi: 5 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Yeni göreviyle ilgili açıklama yapan Rıdvan Can, bu önemli sorumluluğun kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türk İnternet Medya Birliği’nin kuruluşundan bu yana Van temsilciliği görevini yürütüyorum. Şimdi ise bölge başkanlığı gibi önemli ve sorumluluk gerektiren bir göreve layık görülmek benim için büyük bir onur. Başta Genel Başkanımız Dr. Süleyman Basa ve Teşkilat Başkanımız Cengiz Aksan olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.”

35 yıllık meslek hayatında önemli başarılara imza atan Rıdvan Can, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen yarışmalarda iki kez Türkiye birinciliği ve bir kez Türkiye ikinciliği elde etti. Aynı zamanda Starvanhaber.com haber sitesinin imtiyaz sahibi ve yöneticiliğini sürdüren Can, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeliği görevini de yürütüyor.

Can’ın bölge başkanlığı görevine getirilmesiyle birlikte, TİMBİR’in Doğu Anadolu’daki medya faaliyetlerinin daha etkin, yaygın ve organize bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

VANEKSPRES ailesi olarak Rıdvan Can üstadımıza yeni görevinde başarılar dileriz.

(Haydar Erdinler Vanekspres Haber)