Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş köyünün Kayakonak mezrasında akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, Vedat Durna’ya ait ot yığınlarının bulunduğu alanda kısa sürede etkili oldu.
Alevleri gören çevre sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Yüksekova Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.
Alevlerin yayılması önlenmeye çalışıldı
Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yangını kontrol altına almak ve alevlerin daha geniş bir bölgeye sıçramasını engellemek için çalışma başlattı.
Özellikle kurumuş otların bulunduğu alanlarda yangının büyüme ihtimaline karşı önlem alan ekipler, bir yandan alevlere müdahale ederken diğer yandan çevredeki ot yığınlarının yangından zarar görmemesi için tedbir aldı.

5 bin bağ ot kullanılamaz hale geldi
Yangın sonucunda Vedat Durna’ya ait yaklaşık 5 bin bağ otun yanarak kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: Yüksekova Halkın Sesi




