Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024’te KYK yurdundan ayrıldıktan sonra kayboldu. 18 gün süren aramaların ardından 15 Ekim’de Van Gölü Mollakasım Sahili’nde cansız bedeni bulundu. Baba Nizamettin Kabaiş, çağrı yaparak "2 senedir bu dosya neden karanlıkta kaldı? Katiller kimse ortaya çıkarılsın” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümünün üzerinden 2 yıl geçti. Rojin'in ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, ailesi ve avukatı dosyadaki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, soruşturmanın iki yıldır sonuçlandırılmamasına tepki göstererek şöyle konuştu:

"İki senedir bu dosya neden karanlıkta kaldı? Biz devlettin katiller kimse onu ortaya çıkarmasını istiyoruz. Çünkü iki DNA tespit edilmiş. Deliller ve kanıtlar ortada. Suyun ters akıntısını avukatımız daha iyi biliyor. Yani bu dosya neden bu hale geldi? Diatom testi neden yapılmamış? Diatom testi yapılsaydı... Bilerek yapmamışlar. Yani olayı örtbas etmek istemişler. Bazı kişiler, yetkili kurumlar hâlâ müdahale ediyor ama herhangi bir kişi gözaltına alınmadı. Biz acı çekiyoruz" dedi.

Kabaiş ailesinin avukatı Şahin Cangüleç ise soruşturma kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi vererek şunları söyledi:

Yeni Parti Van İl Başkanlığına Doğan getirildi
Yeni Parti Van İl Başkanlığına Doğan getirildi
İçeriği Görüntüle

"Yeni gelişme, daraltılmış baz istasyonuyla ilgili. Kısa süre sonra, yani ya bu hafta ya da gelecek hafta sonuçlanacak. DNA'larla ilgili yeni taleplerimiz oldu. Bilirkişi raporu doğrultusunda biz bu sonuçları da alacağız. Telefon incelemesiyle ilgili birkaç uzmanla görüştük. Onunla ilgili bir çalışmamız var. Kısa süre içerisinde bu telefon incelemesini de yaptıracağız. Ayrıca diatom testiyle ilgili bir çalışma söz konusu. Bununla ilgili de son gelen belgeler sonrasında değerlendirme yapacağız. O araç ve ev sahibiyle ilgili aramalar yapıldı. Şahısların DNA örnekleri alındı. Onların sonucunu da bekliyoruz. Bugün Rojin Kabaiş'ın ölümünün ikinci yıldönümü. Soruşturma devam ediyor. Failin tespitine ve yakalanmasına yönelik ciddi taleplerimiz oldu. Bu taleplerle ilgili kısa bir süre sonra bu cevapları alacağız. Katili bulacağız, katilleri bulacağız. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz."