Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Rize İl Kongresi'nde dikkati çeken açıklamalarda bulundu.
Teşkilatları "Hangi görevde olursanız olun vatandaşımız gelip sizden bir işin yapılmasını istiyorsa onu başka yere havale etme hakkınız yok" diye uyardıktan sonra şunları kayda geçirdi:
"Bunu yaptığınız sürece genel başkanınız olarak varsa sizlere hakkımı helal etmiyorum. Bazılarına bu söylediklerim zor görünebilir ama bilin ki bu cumhurbaşkanı çok şikayetler alıyor. Bu şikayetleri burada haykırmam lazım, hepinizin bilmesi lazım.
'BURADA HAYKIRMAM LAZIM'
Hangi görevde olursanız olun vatandaşımız gelip sizden bir işin yapılmasını istiyorsa onu başka yere havale etme hakkınız yok. Bunu yaptığınız sürece genel başkanınız olarak varsa sizlere hakkımı helal etmiyorum.
Bazılarına bu söylediklerim zor görünebilir ama bilin ki bu cumhurbaşkanı çok şikayetler alıyor. Bu şikayetleri burada haykırmam lazım, hepinizin bilmesi lazım.
'TİCARETHANEYE ÇEVİRİRSİNİZ'
Biz siyasetimizi yaparken kimseye değil hak olan davamıza hizmet etmeliyiz. Bunları herhangi bir çıkar beklentisi ile değil davamızın yüklediği mesuliyet bilinci ile yapmalıyız.
Aksi halde partiyi ticarethaneye çevirirsiniz. Bu bizim asla müsaade etmeyeceğimiz, göz yummayacağımız bir durumdur. Türkiye'de ticarethane gibi çalışan yeteri kadar parti, sivil toplum kuruluşu, belediye var ama AK Parti böyle olamaz.
Milletin kaynaklarını terör örgütlerine aktarır, kimi çarçur eder, kimi etrafına dağıtır, kimi siyasi kariyeri için kullanır. Bu millete ihanettir."
ÜSTÜ KAPALI 'SÜREÇ' YORUMU: TARİHİ FIRSAT VAR
Erdoğan, üstü kapalı biçimde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan sürece de değindi.
Bilindiği üzere Bahçeli, 1999 yılından bu yana İmralı'da tutuklu bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis kürsüsünde terör örgütünün lağvedildiğini açıklamasını ve karşılığında umut hakkından yararlanmasını teklif etmişti.
DEM Parti heyeti, aradan geçen bir ayın ardından İmralı'ya giderek Öcalan'la görüşmüş ve mesajlarını kamuoyuna aktarmıştı.
Öcalan "gerekli pozitif adımı atmaya ve çağrı yapmaya hazır olduğunu" söylemişti.
Erdoğan "Hep birlikte tarihe not düşmek için önümüzde bulunmaz bir fırsat var. Hiçbir riske girmeden hayatın alanlarında başarı sağlanamayacağı gibi siyaset de yapılamaz" ifadesini kullandıktan sonra şöyle devam etti:
- "Hedefimiz terörsüz bir Türkiye. Attığımız adımların sonucu milletin hayrına olacak. Türkiye'nin en önemli sorun tatlı su solcusu tipinin her yeri işgal etmesidir.
- Bu tipler bizim aramıza da sızabiliyor. Bizde bu anlayışa sahip olanlara yer yoktur."