Haydar Erdinler Vanekspres Haber / Ankara

Amedspor Teknik Direktörü Besnik Hasi, teknik direktörlük kariyerinde üçüncü kez Galatasaray karşısında sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Arnavut teknik adam, 12 yıl önce Anderlecht’in başında sarı-kırmızılı ekibe karşı oynadığı iki maçta da mağlubiyet yaşamamıştı. Hasi, bu kez Amedspor’un başında RAMS Park’ta Galatasaray’a karşı mücadele edecek.

2 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik

Hasi’nin Galatasaray ile ilk karşılaşması 16 Eylül 2014’te UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nun ilk haftasında İstanbul’da oynandı. Mücadele 1-1 beraberlikle tamamlandı.

26 Kasım 2014’te Belçika’da oynanan rövanşta ise Anderlecht, Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla sarı-kırmızılıların 2014-2015 sezonundaki Avrupa macerası sona ererken Hasi, Galatasaray karşısında bir galibiyet ve bir beraberlikle bilançosunu elde etti.

Aradan geçen 12 yılın ardından Hasi, bu kez Amedspor’un başında 7 Kasım’da RAMS Park’ta Galatasaray’ın karşısına çıkacak. Deneyimli teknik adamın daha önce kaybetmediği sarı-kırmızılı ekip karşısında alacağı sonuç şimdiden merak konusu.

Amedspor gol yollarında zirvede

Süper Lig’de 10 haftanın geride kaldığı dönemde Amedspor, hücum performansıyla da dikkat çekiyor. Yeşil-kırmızılı ekip, attığı 25 golle ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor.

Amedspor’u 24 golle Fenerbahçe ve Trabzonspor, 23 golle Galatasaray, 21 golle Çorumspor ile Göztepe ve 20 golle Beşiktaş takip ediyor.

25 puanla liderliğini sürdüren Galatasaray ile karşılaşacak Amedspor’un 23 puanı bulunuyor. Amedspor, İstanbul deplasmanından üç puanla ayrılması halinde liderlik koltuğuna yeniden oturmuş olacak.

Orban zirveyi paylaşıyor

Amedspor’un Nijeryalı yıldızı Gift Orban da gol krallığı yarışında adından söz ettiriyor. Ligde gol sayısını 9’a yükselten Orban, vatandaşı Victor Osimhen ile gol krallığının zirvesini paylaşıyor.

Vanspor Başkanı İlhan’dan kent dinamiklerine tepki!
Vanspor Başkanı İlhan’dan kent dinamiklerine tepki!
İçeriği Görüntüle

Eyüpspor karşılaşmasında da fileleri havalandıran Orban, Amedspor’un hücum gücüne önemli katkı sağladı. Ancak yıldız futbolcu, aynı maçın uzatma dakikalarında gördüğü ve taraflı tarafsız binlerce futbolseverin tartıştığı direkt kırmızı kart nedeniyle Galatasaray karşısında forma giyemeyecek.

Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşma

Süper Lig’in formda ekipleri Amedspor ile Galatasaray, 7 Kasım’da RAMS Park’ta kozlarını paylaşacak. Ligin zirvesini doğrudan ilgilendiren mücadelede iki takım da liderlik yarışında önemli bir avantaj elde etmek için sahaya çıkacak.

Karşılaşmayı kazanan ekip, milli araya lider girme avantajını elde edecek.