Rasyonelhaber’de Son dakika haberi olarak yayınlanan bilgilere göre Af Düzenlenmesi kanun hükmünde kararname ile yayınlandı. Bu yayınlanan kararnamenin meclisten jet hızı çıktığı öğrenildi.
Haberdeki yayınlanan Karar belgesine göre cezası 5 yıl kalanlara önümüzdeki hafta içerisinde tahliye yapılmaya başlanacak.

Kararnamede Ayrı suçlardan ceza alanların tüm cezaları toplanıp sadece geriye kalan 5 yılı için hükmünden düşüleceği açıklanıyor. Bu kararname ile  01.01.2016 tarihinden önce suç işleyenler aftan yararlanabilecekler.

Firar eden mahkumların ise aftan yararlanabilmesi için 3 ay içerisinde teslim olmaları gerekiyor. 3 ay içerisinde teslim olmayanlar daha sonra yakalansalar bile bu aftan yararlanamayacaklar.

 

Özgür Özel'den Rojin Kabaiş mesajı
Özgür Özel'den Rojin Kabaiş mesajı
İçeriği Görüntüle

Olağan üstü hal uygulaması mahkum affı kararname metni Olağan üstü hal uygulaması mahkum affı kararname metni