(İSTANBUL) İstanbul'un ticaret hayatına yenilikçi bir anlayış kazandırmayı hedefleyen Yenilikçi Ticaret Grubu, seçim çalışmalarını “Katılımcı yönetim, güçlü temsil, yenilikçi vizyon” sloganıyla sürdürüyor.
İstanbul Ticaret Odası'nın meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri 27 Ekim 2026'da yapılacak. Seçimlerde aday olan Vanlı iş insanı Haşim Arvas, 45 No'lu Konut İnşaatı Meslek Komitesi'nden meclis üyeliği için yarışacak.
İstanbul'un ticaret hayatına yenilikçi bir anlayış kazandırmayı hedefleyen Yenilikçi Ticaret Grubu, seçim çalışmalarını “Katılımcı yönetim, güçlü temsil, yenilikçi vizyon” sloganıyla sürdürüyor. Grubun adayları arasında bulunan Ercişli iş insanı Hamza Şahin ise 45 No'lu Konut İnşaatı Meslek Komitesi başkanlığı için yarışacak.
HAŞİM ARVAS KİMDİR?
1983 yılında Van'ın Erciş ilçesinde dünyaya gelen Haşim Arvas, ilk öğrenimini Van'da, ortaokul ve lise eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. Evli ve üç çocuk babası olan Arvas, aile hayatının yanı sıra iş yaşamını da sürdürüyor.
1997 yılında İstanbul'un Ataşehir ilçesinde inşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere Kentsel Yapı firmasını kuran Arvas, şirketin kuruluşundan bu yana farklı ölçeklerde birçok projeye imza attıklarını belirtti. Yapı sektöründeki faaliyetlerini tecrübe, kalite ve güven odaklı bir çalışma anlayışıyla sürdürdüklerini ifade eden Arvas, hâlen Kentsel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.
BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTI
Mesleki yaşamı boyunca hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Arvas, 2014 yılında Ataşehir'de gerçekleştirilen Ata Life City, 2015 yılında hayata geçirilen City Loft Otelleri, 2018 yılında Çekmeköy'de tamamlanan iki bloklu konut projesi, 2020 yılında Maltepe'de gerçekleştirilen Viola Projesi ve 2023 yılında yine Maltepe'de hayata geçirilen Arte Projesi'nin bu çalışmalar arasında yer aldığını belirtti.
Arvas, 2024 yılında Koçsel İlaç Fabrikası Projesi'ni de çalışmalarına ekleyerek farklı yapı türlerinde deneyim kazandıklarını kaydetti.
2026 yılı itibarıyla iki ayrı projenin yapım ve geliştirme süreçlerinin devam ettiğini belirten Arvas, geçmişten bugüne uzanan proje deneyimleriyle çağın ihtiyaçlarına cevap veren, işlevselliği ve kaliteyi ön planda tutan yapılar üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.
VAN VE ERCİŞ İLE BAĞLARINI SÜRDÜRDÜ
İş hayatının yanı sıra memleketi Van ve Erciş ile olan bağlarını korumaya, hemşehrileriyle dayanışmayı güçlendirmeye ve toplumsal çalışmalara katkı sunmaya önem verdiğini belirten Arvas, 2015 yılında Pendik Van Erciş Derneği'nin kurucular kurulunda yer aldı. Arvas, ayrıca iki dönem Van Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve iki dönem Van Erciş Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
2021 yılında İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu'nun kurucular kurulunda da yer alan Arvas, aynı yıl Pendik Van Erciş Derneği Başkanlığı görevini üstlendi. Arvas, dernek başkanlığı görevini hâlen sürdürüyor.
İş dünyasındaki tecrübelerini sivil toplum çalışmalarıyla birleştirmeyi önemsediğini belirten Arvas, hemşehrilerinin birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi, kültürel değerleri yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini ifade etti. Arvas, ailesine, işine, memleketine ve topluma değer katacak çalışmalar yürütmeyi temel hedefleri arasında gördüğünü kaydetti.




