VanEkspres - Bu yıl 10.'su düzenlenen fuara birçok ülkeden yerli ve yabancı 350  firma katıldı. Van’da bu yıl 10.uncusu düzenlenen Turizm ve Seyahat Fuarına 3 ayrı ülkeden 33 firma katılırken, İran standları büyük ilgi gördü.

Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuara yurt içi ile İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Irak'tan 350 firma katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda TÜRSAB, TOBB, KOSGEB, TUROB, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı   desteği ile Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen fuara gerek yurt içinden gerekse yurt dışından profesyonel turizm firmaları ile profesyonel ziyaretçilerini buluşturdu.     


                              İran ve Belediye Standları büyük ilgi görüyor.

Fuarın ilk gününde İrandan gelen Milad Urmia (Urumiye) hastane yetkilileri ilgiden memnun, Hastane yetkilisi Nesrin Khodavandgar, Van’da olmaktan memnun olduklarını belirterek Türkiye ve özellikle Van’dan hastaları İranda misafir edip tedavilerini üstlenmek isteriz.

Yine İran’dan gelen Turizm acenta sahibi Rüya Hudaverdigar ise, Van’daki fuar çok güzel geçiyor, Tur operatörleriyle, acenta ve diger il ve ülkelerin üst düzey yetkilileriyle İran ve Türkiye’deki turizm üzerine sohbet edip ilerleyen zamanlarda İran ve Türkiyeye Turist yönlendirme konusunda bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

Fuara Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, VAN ESOB Başkanı İsa Berge, STK temsilcileri, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlk gün Açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından Vali Bilmez ve beraberindekiler, stantları tek tek gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

Belediye Standaları İlgi görüyor.

Bu yıl 10. Düzenlenen fuarda bir diger ilgiyi de Van ve ilçe belediyeleri görüyor. 

Turizm Fuarı`nda Erciş ve Özalp Belediyesi standı ilgi gördü

26- 29 Eylül 2019 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde açık kalacak olan fuar’a belediyeler de büyük ilgi görüyor.

Fuarda Erciş Belediyesi ilçeye ait kültürleri tanıtıyor. Gelen misafirlere Erciş üzümü, Ayranaşı ve Belediyenin çalışmalarının yer aldığı tanıtım broşürleri veriliyor.

Turizm ve Seyahat Fuarı 29 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecektir.






Editör: TE Bilisim