İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin yakın siyasi tarihine yaptığı sert açıklamalar ve parti içi kavgalarla adını yazdırdı.

Muhalefet partileriyle girdiği tartışmalarla gündeme gelen Soylu, AKP içinde kavga ettiği Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün istifasının ardından polemiklere ara vermişti.Siyaset kulislerinde ise, AKP içinde Soylu’ya yönelik rahatsızlığın arttığı görevden alınmasının konuşulduğu yansımıştı. İddialara göre; görevden alınma kararı için Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ikna etmeye yönelik adımlar atılıyordu.Soylu, görevden alınır mı yoksa Bahçeli’nin desteğiyle Bakan koltuğunda oturmaya devam eder mi şimdilik bilinmiyor ancak Soylu son günlerde muhalefetle polemiğe girme konusunda vites yükseltti.

Muhalefetin 6 liderinin buluştuğu toplantıları hedef alan İçişleri Bakanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantıda hazırlanan bildiriyi bir ülkenin büyükelçisine gönderdiğini ileri sürdü. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu iddiaya sert yanıt verdi ve “Bu zırvanın sahibi, zırvasını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde namerttir, alçaktır, şerefsizdir, haysiyetsizdir. Bu ülkede edep, adap kelimelerini ağzına alabilecek en son kişi bu zattır” dedi.

SIRA AKŞENER’DE

Süleyman Soylu, bugün muhalefetin bir diğer lideri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le de polemiğe girişti.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet mensuplarının siyasi baskılar ve mobbing ile karşı karşıya olduğunu, istifalar ve intihar vakalarının yaşandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Akşener şunları söyledi:

“Kendilerini sürekli ezmeye çalışan, kirli bir düzenle karşılaşıyorlar. Bunun sonucunda da; istifalar, ve her duyduğumuzda canımızı yakan, intihar vakaları, her geçen gün daha da artıyor. Peki, bu vahim durum karşısında, Bay Kriz ve ‘usta’ İçişleri Bakanı ne yapıyor? Hiçbir şey… Her konuda olduğu gibi, bu konuda da, kulaklarının üzerine yatarak, hiçbir sorun yokmuş gibi davranarak, intihar eden evlatlarımızın, bir değeri yokmuş gibi, umursamaz tavırlar takınarak, kendi kurdukları kirli düzeni, sürdürmeye aynen devam ediyorlar.

Emniyet Teşkilatı’nın, birikimini sömürüyorlar. Her yerde olduğu gibi, burada da, liyakatin yerini, torpilin aldığı atamalarla, Teşkilat mensuplarımızın, haklarına giriyorlar.

Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak, söz veriyorum: Kahraman Türk Polisi’nin değerini, sadece şehit olduğunda bilen, bu köhnemiş zihniyeti mutlaka değiştireceğiz. Her seçimde verdikleri, 3600 ek gösterge sözünde, hala bir gelişme yok… Sizler için 3600 ek göstergeyi çıkartmak da inşallah bize nasip olacak.”

“BU BİR FETÖ SENARYOSU”

Soylu aradığı fırsatı buldu. Akşener’e yanıt vermekte gecikmedi ve sosyal medya hesabından yazılı açıklama yayımladı.

Akşener’e hitaben “Zafiyet Hanım” diyen Soylu, “Seni en iyi biz biliriz. Seni en iyi bildiğimizi de en iyi sen bilirsin. Emniyet Teşkilatımız her an başarıdan başarıya koşarken kahraman polisimiz ağzına hiç yakışmıyor…” dedi.

Bakan Soylu açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’nin bugünkü huzur ortamında sadakat ve fedakarlıklarıyla katkısı büyük olan Emniyet Teşkilatımızı istismar kampanyasına, 15 Temmuz öncesi gibi kendisini “müstakbel başbakan” atayan Zafiyet Hanım da katılmış!

Polisimize; Cumhurbaşkanı aday adayı ve avanesi ile uyuşturucu taciri karalamasına, küçük ortağınız HDP tarafından “beyaz toros” suçlamasına ve FETÖ’cülerin alçak iftiralarına, meczupların saldırılarına ses çıkaramayan Akşener; anlıyorum ki, Gaziantep’teki kaptagonculardan kurtulamamış!

Şehit ailesine küfreden müptezeli koruyan, çok kıymetli(!) devlet büyüğü; Çok kıymetli kendi kendini atayan “müstakbel başbakan”, O kadar zayıf oynuyorsun ki; daha önce söyledim; seni en iyi biz biliriz. Seni en iyi bildiğimizi de en iyi sen bilirsin. Emniyet Teşkilatımız her an başarıdan başarıya koşarken Kahraman Polisimiz ağzına hiç yakışmıyor…

Son üç yıldır TÜİK araştırmasında Kamu Hizmetlerinde Vatandaş Memnuniyetinde 1. sıra Asayiş Hizmetleri. Tüm araştırmalarda terör, ülkemiz sorunları arasında artık en alt sıralarda. Türkiye’nin en güvenilir kurumları arasında polis en ön sıralarda.

Yapmak istediğin şey, bir FETÖ senaryosu: Türkiye’nin en güvenilir noktasına saldırmak. Başaramayacaksın Zafiyet Hanım.”

Siyasi kulislerde konuşulanların hayata geçip geçmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak görünen o ki İçişleri Bakanı Soylu, elini güçlendirmek için muhalefetle sert kavgalarına yeniden başlıyor.

Editör: TE Bilisim