HDP Kadın Meclisi, Serhat Bölge Konferansı’nı ise Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Bölgeden çok sayıda delegenin katıldığı konferans, saygı duruşuyla başladı. Divan seçiminin ardından konferansta konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, iki gün önce yaşamını yitiren Barış Grubu Üyesi Aysel Doğan ile 48 yıl önce Saddam Hüseyin rejimi tarafından idam edilen Leyla Qasim’i andı. Kürt kadınlarının mücadelesinin dünyada bir devrim olarak tarihe geçtiğini belirten Taşdemir, “Mücadelemizin öncülerinden Aysel, Sakine, Leyla şahsında tüm kadınları saygıyla selamlıyorum. Kürt kadınları 40 yıldır örgütlenerek mücadele ediyor. Kadın öncülüğünde bu gün açığa çıkan Rojava Devrimi en büyük örnektir” dedi. 

AKP-MHP KADIN DÜŞMANI 

AKP-MHP iktidarının politikaları sonucu kadınların ülkede faşist saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Taşdemir, “AKP-MHP iktidarı, kadın düşmanı politikalar yürüterek hedef alıyor. Partimize, özelde kadın örgütlülüğümüze dönük iktidarın saldırıları her alanda devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda bugün yüzlerce kadın arkadaşımız cezaevlerinde tutsak edilmektedir. Ancak kadın yoldaşlarımız her alanda olduğu gibi AKP ve MHP iktidarının faşist politikalarına karşı mahkeme salonlarında bu zihniyeti yargılıyor” diye belirtti. 

Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin cezaevlerinden her alana yayılarak, sürdüğünü belirten Taşdemir, şöyle dedi: “Bu tecrit, baskı politikaları ve yasakçı zihniyetlilerine karşı bizler de dayanışmayı yükselterek kadınlarla birlikte mücadele etmeye davet edeceğiz. Yine AKP, KDP’nin desteğiyle sınır hattında bir savaş yürütüyor. Bu savaş politikaları yüzyıllık Kürt mücadelesini yok etmeye yönelik bir savaş konseptidir. Bizler de bu saldırılara karşı her alanda direnmeye devam edeceğiz.” 

Taşdemir’in konuşmasının ardından konferans, basına kapalı olarak devam etti.   

Editör: TE Bilisim