Van Barosu, HDP'ye dönük saldırıyı kınayıp, olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Van Barosu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesini yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

Yazılı açıklamada şu mesajlar yer aldı: 

"Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığına O. G. isimli şahıs tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırgan parti binasının camlarını kırarak parti binasını ateşe vermiş ve Deniz Poyraz isimli parti çalışanını silahla öldürmüştür. Genelde demokrasiye, özelde ise Meclisin 3. büyük partisi olan HDP’ye yapılan bu saldırıyı kınıyor, HDP’ye, Deniz Poyraz’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

'KAPATMA DAVASI ZEMİN' 

"Siyasi saiklerle HDP’li siyasetçilere yönelik tutuklama tedbirleri, açılan ceza davaları, AYM ve AİHM’in ihlal kararlarına uyulmaması ve nihayetinde HDP’ye açılan kapatma davası bu olayın yaşanmasına zemin hazırlamıştır. Kamuoyunda uzun bir süredir devam eden nefret ve ayrımcı dil, demokrasinin kalbine saplanan hançer gibi muhalefet partisinden can almıştır. Parti, dernek, sendika vb sivil toplum kuruluşları ile toplumun bir bütün olarak bu saldırıya ve nefret söylemlerine karşı durması, ölmekte olan demokrasiye hayat suyu vermekle eşdeğer olacaktır. İnsan hayatının, tüm siyasi hesapların üstünde olduğu unutulmamalıdır. Yaşam hakkının korunması ve bu amaçla gerekli tüm önlemlerin alınması gerekmekte olup, yaşanan vahim olaydan dolayı istifa ve görevden alma gibi tüm idari tedbirlerin derhal alınması da gerekmektedir."

 'SALDIRIYI KINIYORUZ'

"HDP’li milletvekillerinin açıklamalarında ifade ettikleri, daha önceden emniyete ve valiliğe başvurularda bulunulduğu ancak bir önlem alınmadığı yönündeki beyanlar dikkate alındığında yaşanan olayda en ufak kusuru dahi bulunan tüm kişilerin titizlikle soruşturulması gerekmektedir. Deniz Poyraz’ın öldürülmesi ile sonuçlanan saldırının takipçisi olacağımız gibi ihmali olan tüm kişilerin soruşturmaya dahil edilerek en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele yürüteceğimizi ve demokrasiye yapılan bu ağır  saldırıyı kınadığımızı saygıyla kamuoyuna bildiririz."

Editör: TE Bilisim