VanHaber - Sel sonrası kaderleriyle baş başa bırakılan bölgeyi dün ziyaret eden AKP Van Milletvekilli Osman Nuri Gülaçar’ın ise “halkı aşağılayan söylemlerde bulunduğu” iddia edildi.

Van’ın Çaldıran ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle birçok yurttaş mağdur oldu. Osmanlı ve Çubuklu mahallelerinde yaklaşık 100 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ölürken, 80 ev ve 15 araç da sular altında kaldı. 

Sel sonrası kaderleriyle baş başa bırakılan bölgeyi dün ziyaret eden AKP Van Milletvekilli Osman Nuri Gülaçar’ın ise “halkı aşağılayan söylemlerde bulunduğu” iddia edildi.

‘BU SÖZLERDEN SONRA HALK TEPKİ GÖSTERDİ’

Osmanlı Mahallesi’nde ikamet eden Hosrof Durmuş, dün Çaldıran’ı ziyaret eden Gülaçar’ın ayrımcı, hakaretvari söylemlerine maruz kaldıklarını belirterek, “Gelip, ‘HDP niye size yardım etmiyor? Halinize şükredin’ dedi. Bu sözlerden sonra halk tepki gösterdi. Biz selden etkilendik. Devletin görevi kimseyi ayırt etmeden yardım etmektir” dedi. 

‘BİZ SEL YAŞADIK, SİYASETİN PEŞİNDE DEĞİLİZ’

Sel sonrası evi oturulamaz hale gelen Selim Kişioğlu, AKP’li vekilin hoş olmayan sözleriyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Yaşadıkları mağduriyetin siyasete alet edilmeye çalışıldığını kaydeden Kişioğlu, “Biz sel yaşadık, siyasetin peşinde değiliz” diye belirtti. Cemile Kişioğlu da, “Eşyalarımızı sel götürdü. Hayvanlara kışın vermek için topladığımız, satın aldığımız bütün ot ve yem gitti. Kış için hazırladığımız erzaklarımızın hepsi çamur altında kaldı. Ancak canımızı kurtardık” ifadelerini kullandı.

Mahallede 10 yıl önce yapılan su kanalı duvarının yarım bırakıldığını, tamamlanması için yaptıkları başvurunun ise ret edildiğini belirten Burhan Durmuş, şunları söyledi: “Dilekçe verdik ama sürekli bizi oyaladılar. Kulak asan olmadı. Sel olduktan sonra gelip, kumla kanalı kapattılar. Sel gece yaşansaydı birçok insan yaşamını yitirirdi.” 

Düğün hazırlığı yapan Sibel Açıkgöz, bu hafta düğününün olduğunu ancak çeyiz ve altınlarının selde gittiğini söyledi. Açıkgöz, “Hepsi selde gitti. Umutlarımızı sel alıp götürdü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. 

Kaynak: MA

Editör: TE Bilisim