VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

VanHaber - Van Büyükşehir Belediyesi bu yıl karla mücadelede çalışmalarını 580 personel 187 iş makinası ile gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda merkez ve 13 ilçede yaklaşık 6 bin kilometre yol ağında 580 personel, 187 iş makinası ile 17 şantiye, 23 ekiple gece gündüz demeden zorlu coğrafyaya rağmen karla mücadele eden ekipler, açılmadık yol bırakmıyor. Kurtarma çalışmalarında da ön saflarda yer alan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, birçok hastanın zamanında hastaneye yetiştirilmesine de vesile oluyor. Yollarda mahsur kalan vatandaşlarında yardımına koşan ekipler yaşanacak büyük tehlikelerin önüne geçmiş oluyor.

85 KİLOMETRE KALDIRIM AĞI

Yüksek rakımlarda amansız mücadele eden ekipler şehir merkezinde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Milli Egemenlik, Defterdarlık, Hacıbekir, Hastane, İkinisan, Sıhke ve Zübeyde Hanım Caddelerinde kar temizleme çalışması yapıyor. 85 kilometrelik merkez kaldırım ve yol ağını kazalara neden olmamak için süratle temizliyor.

5 BİN TON TUZ KULLANACAK

Gecen yıl içersin de kentte son 26 yılın rekor kar yağışı yaşanırken Büyükşehir Belediyesi sadece şehir merkezinden 15 bin kamyon ile 176 bin metreküp kar taşıdı. Dondurucu soğuklarında yaşandığı kentte 4 bin ton tuz kullanıldı. Bu yıl içinde işini şansa bırakmayan Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede kullanılmak üzere 5 bin ton tuzu kullanılmak üzere ihale usulü ile satın aldı.

EDREMİT’TE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

 Edremit Belediyesi, iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

       Edremit ilçesinde etkili olan kar yağışıyla birlikte belediye ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarına geceli gündüzlü devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan araçlarla 30 mahalle ile 12 bin TOKİ konutunun bulunduğu bölgede çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, olumsuz bir durumun yaşanmasının da önüne geçiyor. Vatandaşların kardan olumsuz etkilenmemesi için canla başla çalışan ekipler, ilçenin her noktasında kar mücadelesi veriyor. 24 saat esasına göre teyakkuzda olan ekipler, ana arterler başta olmak üzere tüm cadde ve sokakları kardan temizliyor.

      Öte yandan, trafiği aksatacak ve tehlike oluşturacak yollarda ise ekipler tarafından tuzlama çalışması yapılıyor.

TUŞBA BELEDİYESİ’NİN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Tuşba Belediyesi etkili olan kar yağışı ile birlikte; yol açma, küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Vatandaşların mağdur olmaması için kar yağışının etkisini gösterdiği andan itibaren sahada olan Tuşba Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, çalışmaları 32 personel, 9 adet kamyon, 5 adet greyder, 4 adet beko loder, 2 adet loder, 2 adet dozer ve 1 adet tuzlama aracı olmak üzere toplam 23 adet araç ile yürütüyor.

Karla mücadele çalışmalarının daha önceden yaptıkları planlama doğrultusunda hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Akman, tüm mahalle yollarının dün gece itibari ile temizlediklerini ifade etti. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipi ve fırtınadan dolayı kapanan yolların ise ekiplerin ikinci kez temizlediğini anlatan Başkan Akman, “Yol açma çalışmalarımız daha önceden hazırladığımız plan doğrultusunda herhangi bir aksaklık yaşanmadan devam ediyor”  dedi

Başkan Akman, don ve buzlanma olaylarına karşı da gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

GÜRPINAR

Gürpınar Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçede etkili olan kar yağışından vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için çalışmalarına hız verdi.

11 araç ve 37 personelle oluşturulan karla mücadele ekibi belirlenen program kapsamında ana arter ve sokakların yanı sıra mahalle ve mezra yollarında da kar temizleme ve buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca ihbarlar doğrultusunda gelen taleplere hızlı bir şekilde müdahale eden ekipler, Arkboyu Mahallesinde mahsur kalan 4 araç ile Yatağan Mahallesinde kara saplanan ambulansı kurtardı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gürpınar'ın zorlu bir coğrafyaya sahip olduğunu aktaran Başkan Tanış, “Yolların kapanmaması ve vatandaşların rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları için ekibimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Zorlu coğrafyada vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için heran teyakkuzdayız. Özellikle gelen ihbarlara ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.  Bu anlamda karla mücadele çalışmalarında vatandaşlarımızdan asılsız ihbarlarda bulunmamalarını istiyoruz. Çünkü asılsız ihbara giderken gerçek hastalara ulaşmada zaman kaybediyoruz. Buda mücadelemizi sekteye uğratıyor. Bu anlamda vatandaşlarımızdan bize yardımcı olmalarını istiyoruz."

İPEKYOLU

İpekyolu Belediyesi kar yağışının ardından şehir merkezi ve mahallelerde kar temizleme çalışmalarına başladı.

Kent merkezinde ve kırsal mahallelerde gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için oluşturulan karla mücadele ekipleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda hummalı çalışma içerisine girdi. İpekyolu Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol ile Fen İşlerine bağlı ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kar küreme, greyder, kamyon ve kepçe olmak üzere toplam 25 araç 150 personel ile Uzun Sokakta, Erçek, Aktaş, Vali Mithat Bey mahallesiyle; Hastane ve Cumhuriyet caddesinde yol ve kaldırımlarda kar temizleme ve küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca, belediyeye bağlı ekipler çalışmaların ilçeye bağlı kırsal ve merkez mahallelerde gün boyu devam edeceğini de ifade etti.

Editör: TE Bilisim