HAYDAR ERDİNLER - VANEKSPRES.COM.TR - VAN

VanHaber - Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) temsilciliği kurularak faaliyetlerine başladı.

MÜZSAN Temsilciliğinin açılması hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Bayat “Bildiğimiz üzere kültür ve sanat alanıyla ilgilenen ,yeteneklerini icra eden ve geçimini bu sektörlerden sağlayan birçok arkadaşımız zor şartlar altında ve güvencesiz çalışmaktadır.”

Özellikle pandemi sürecinde, yaşadığımız sıkıntıları ve güvencesiz çalışmayı bir tarafa bırakırsak artık çalışacak bir işimiz, sanatımızı icra edeceğimiz bir alan da ne yazık ki kalmamıştır.

Biliyoruz bu zor günler geçecektir buna inancımız tamdır. Ama bu süreç bize birlikte mücadele etme gerekliliğini, sahne emekçileri olarak dayanışmayı güçlendirmemiz gerektiğini net bir şekilde göstermiştir.

Bunun üzerine daha önce takip ettiğimiz, görüştüğümüz Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu'nun, şehrimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren tüm sanat emekçileri için birlikte mücadele edilebilecek değerli ve önemli bir oluşum olduğu inancıyla, federasyondan şehrimizde bir temsilcilik açma talebinde bulunup, yetki belgemizi almış bulunmaktayız.

Bayat, Müzik ve sanatçılara çağrıda bulunarak, "Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu üyesi olmayı ihmal etmeyin" dedi.

Bağlı olduğumuz federasyonun programı ve bize verilen yetkiler dahilinde başta şehrimiz olmak üzere yapmak istediklerimizden kısaca şöyle sıraladı.

1-Tüm sahne emekçilerini kayıt altına alacağız..

2-Sigortasız kimse çalıştırılmayacak.

3-sanatçı kimliği ile çalışma izin belgesi verilecek..

4-sahne emekçilerinin daha iyi koşullarda güvenli çalışabilmesi için ilgili kurumlarla protokoller yapılacaktır..

5- kentimizin kültür ve sanat alanında tanıtılması için projeler ve etkinlikler geeçekleştireceğiz..

6- sanatçılarımızın emeklilik hakı ile ilgili gerekli tüm anayasal mücadeleyi yapacağız..

7-emekçilerimizin çalışacakları iş ortamını sürekli denetleyerek onların iyi koşularda olmalarını sağlayacağız..

8-ekonomik olarak zor drumda olan emekçilerimize belirli kampanyalarla destek olacağız..

Tüm bunları ve daha fazlasını yapmak adına Van ve çevre illerdeki tüm Sahne emekçilerini federasyonumuz kayıt yapmaya ve dayanışmaya destek olmaya bekliyoruz..

Müzsan Van İl Başkanlığı Yönetim Kurulu.

Editör: TE Bilisim