Turkcell Kadınlar Futbol Süper Ligi’nin 17’nci haftasında Fenerbahçe’yi ağırlayan Amedspor, 90+8’inci dakikada tartışmalı pozisyon sonrası yediği penaltı golüyle maçı 2-1 kaybetti.

Maça Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktör Yardımcısı Onur Başar’ın Amedsporlu oyunculara kullandığı küfür ve hakaret damgasını vurdu. Karşılaşmanın ikinci yarısında Onur Başar, taç atışının geç kullanması üzerine futbolcular arasında yaşanan tartışma sonrası Amedsporlu futbolculara “saha girerim hepinizi s…” dediği duyuldu.

Yüzlerce taraftarın gözü önünde cereyan eden olay sonrası saha karışırken, Onur Başar’a “terbiyesizlik yapma” diyen Amedspor Teknik heyetinden bir kişi de kırmızı kart gördü.

Maçın ilerleyen dakikaları daha da gergin geçti.

90+8’inci dakikada tartışmalı pozisyon sonrası Fenerbahçe, kazandığı penaltı golüyle öne geçti.

102’nci dakikada bir taç atışı sonrası futbolcular arasında gerginlik yaşanırken, iki takımdan da yaralananlar oldu. Fenerbahçe oyuncu kulübesinden oyuncuların ve teknik heyetin futbolculara saldırdığı görüldü.

FUTBOLCU HEVİDAR: LAF ATTILAR, SALDIRDILAR

Maçta yaralanan Amedspor’un 21 numaralı oyuncusu Hevidar, “Maç 1-1 iken taç kullanırken yedek kulübesinden laf attılar. Neden yavaş kullandığımı söyleyen futbolcuya doğru ilerlerken erkek hocalarından, malzemecilerine kadar bana saldırdılar. Kolumda ve boynumda çizikler var” dedi.

KÜFÜR EDEN HOCAYA AMEDSPOR’DAN SERT TEPKİ

Abori’ye konuşan Amedspor As Başkanı Cahit Akın da şunları söyledi:

“Bugünkü maç zaten belliydi. Yabancısı olmadığımız durumlardan biraz bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Bu erkek takımında da öyle kadın futbol takımında da öyle. Söz konusu Amedspor olunca hiçbir şey bulamasalar bile hakemlerin eliyle yapıyorlar. Hakemleri devreye sokuyorlar ve bizim hiçbir itirazımız hukuken mevzuatsal anlamda hiçbir itirazımız sonuç almıyor. Bu kadınlarımıza küfür eden alçağı akşam gitmişiz bize yakışan tarzıyla spor kültürüne yakışan şekilde hoşgelmişsiniz bizim misafirimizsiniz size yapabileceğimiz bir şey var mı diye ziyaret etmişiz. Misafirperverlik adına ne yapmamız gerekiyorsa yapmışız. Direnmeye devam edeceğiz, hukuken de ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim