HAYDAR ERDİNLER YAZDI...

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele ettiğimiz 32. Hafta Bodrumspor - Vanspor futbol müsabakasını sosyal medya sayfalarında canlı olarak izleme şansı buldum. 

********

Yukarda anlattığım koşullarda izlediğim Vanspor Bodrumspor maçı; alışmak istemediğimiz ve sürekli eleştiri aldığı ama değişmediği o defansif taktik ve klasik hale gelen özgüvensiz, korkak/çekingen oyunuyla ceza sahasında çıkma niyeti ve azmini göstermeyen Vanspor, ilk devreyi hiç gol pozisyonu yakalamadan ayaklarına gelen toplara dam-dum vurarak bitirdi.

Maçın ikinci devresinde ise; az daha toparlanmış görüntüsünü verse de, bir-iki cılız gol pozisyonu dışında rakip takımın kötü oyunu sayesinde 0-0 berabere kalarak bir puan almayı başarmıştır.

Bu takım her ne kadar 12 haftadır 5 galibiyet 7 beraberlik alarak yenilgisiz devam ediyorsa da, ortaya konulan vasat oyunların neticesinde beraberlikle biten maçların namağlup unvanına ve alınan birer puana sevinmek, kendimizi kandırmanın ötesinde bir şey değildir.





 

Bu takım; rakip takımların saha içinde prese dayalı azıcık baskısı karşısında psikolojik olarak defansif oyun kuralını da aşarak, tamamen kendi ceza sahasına yığılarak top oynama alışkanlığı ve psikolojisinden hızlı bir şekilde uzaklaşarak çıkmalıdır.

Bu duruma teknik hoca’nın bir demecinde söylediği “Bunları bir türlü atlatamıyoruz” düşüncesi kabul edilebilir bir durum değildir. O zaman adama sorarlar teknik sorumluluk sende bunları aşacaksın arkadaş, yolunu yordamını bulma görevi sana aittir.

Futbol'un meyvesi galibiyetin getirdiği gol/goller olsa da, rakip takıma kazandırılan gol pozisyonundan tutun, bizim takımın kazandığı gol pozisyonları, pres oyunu, orta saha baskısı ve kanatlara dağıtılan toplar, kanat veya orta sahanın forvet oyuncularına verilen etkili paslar da galibiyet kadar önemli olduğunu bilmekten yarar vardır.

Bana göre takım’da ruh yok, enerji ve azim yok, pres yok, kanat yok, orta saha yok, ileride gol atacak forvet yok demek yanlıştır.

Hepsi var ama onu tetikleyecek teknik kadronun yetersiz kaldığı,

Örneğin; lider Sakaryaspor maçının ikinci devresinde takımın ruhunu yeteneklerini, presini, enerjisini hep birlikte gördük, hal böyle olunca takım var teknik kadro yetersiz demek doğru bir yaklaşım diye düşünüyorum.

Bazıları kalan maçlardan üç maç alırsak Play-Of garantimiz var diye yorum yapıyorlar. Bizim hedefimiz play-of’a kalmak mı, bunları kim söylüyor? Hem bu oyun düzeni ve disipliniyle play-of’a kalsak ne yazar? Böyle bir hedef yok, tek hedefimiz 1. Lig’dir.

Teknik ekip ve futbolcular bir an önce namağlup unvanı ve özellikle kendi sahasında, deplasmanda alınan birer puan sevdasından uzaklaşmalıdırlar. Takım Van adına vefalı Vanspor taraftarına, çok iyi niyetli olan yönetim kuruluna yakışır oyun talebi tüm Van halkının doğal ve haklı beklentisidir.

Yönetimin samimiyetine güvenen bir kardeşiniz olarak Sakaryaspor'un başında 31 lig maçına çıkarak 20 galibiyet 3 mağlubiyet, 8 beraberlik elde eden Sakaryaspor yönetimi teknik direktör Ercümend Coşkundere ile yollarını karşılıklı olarak anlaşarak ayırdığını duyurdu. Lider vazgeçiyorsa bizler neyi diretiyoruz. Ya adam akıllı takımı sahaya sürüp 12 haftalık galibiyet hasretine son vereceksin yada  Teknik Direktörü Erhan Altın’a size yol göründü demesini bileceksiniz

Bu takım Kırmızı ve Beyaz Gruptaki en iyi 3 takımdan biri ve bu takım yarın playoff'a kalacak gibi ama bu takım bu gidişle playoff'tan çıkmaz benden söylemesi...

*********

Bu gün oynanan maça damgasını vuran iki önemli renk vardır. Bunlardan birincisi Bodrum stadına akın eden ve doksan dakika boyunca susmadan “Vanlıyam şanlıyam”, “Şemame” şarkısını söyleyerek deplasman havasını tamamen yok eden, takıma kendi sahasında oynuyor havasını kazandıran, belki de beraberliğe sebep olan yüzlerce vefalı Vanspor taraftarıydı, hepsini canı gönülden kutluyruz.

Maçın diğer rengi ise canlı izlerken gelen yorumlardan bir tanesiydi ve aynı şekilde yazıyorum “abi ortada koşan sarı gömlekli futbolcu (hakem) hangi takımın oyuncusudur” demesiydi.

********

Son olarak; yukarıda söylediklerimin yönetim kurulu ile ilgisi yok, tam tersine Vanspor FK Yönetim Kurulu Başkanı ve tüm üyelerinin devre arası yaptıkları transfer, dürüst yönetimleri, duruşları, mücadele ve azimli yönleri, pozitif enerjileri, takımı sahiplenme duygularına kadar, olanakları dahilinde ellerinden gelen her türlü çaba ve mücadeleyi vermektedirler, bu anlamda kendilerine ayrıca teşekkür eder, şükran borçlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Saygılarımla.

Editör: TE Bilisim