(VAN) Van Barosu Yönetimi 5 Nisan Avukatlar Günü’nü geleneksel olarak düzenlediği Gala Gecesi ile kutladı. Van Barosu geleneksel avukatlar gecesinde bir araya geldi.
Van Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü’ne özel düzenlenen gala gecesinde konuşan Van Barosu Başkanı Avukat Sinan Özaraz "Bu ülkede seçilmişlerin iradesi gasp ediliyor, ifade özgürlüğü yok sayılıyor" dedi.
Van Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü geleneksel olarak düzenlediği gala gecesiyle kutladı. Van’daki bir otelde düzenlenen etkinlikte avukatlar bir araya gelirken, gecede hukuk, demokrasi ve barış sürecine dair mesajlar verildi.
Van Barosu Başkanı Avukat Sinan Özaraz, yaptığı konuşmada Türkiye’deki hukuk sistemine ve avukatların karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Özaraz, “Dünyada tehlikedeki Avukatlar Günü’nün son 11 yılda iki kez Türkiye’ye ithaf edilmesi ve hukuk üstünlüğü endeksindeki yerimiz, yaşadığımız hukuksuzlukları net şekilde ortaya koyuyor” dedi.
Bazı meslektaşlarının adalet mücadelesi sırasında şiddet ve baskıya maruz kaldığını, hatta öldürüldüğünü ifade eden Özaraz, Tahir Elçi, Şevket Epözdemir ve Medet Serhat’ı saygıyla andı. Ayrıca sürgüne gönderilen ya da tutuklanan avukat ve siyasetçiler Cüneyt Caniş, Bedya Özgökçe Ertan ve Bekir Kaya’yı da selamladı.
"Bu ülkede seçilmişlerin iradesi gasp ediliyor"
Konuşmasında Kürt meselesine de değinen Özaraz, devletin güvenlikçi yaklaşımı nedeniyle hukuksuzlukların derinleştiğini vurgulayarak, “Bu ülkede seçilmişlerin iradesi gasp ediliyor, ifade özgürlüğü yok sayılıyor, Kürt halkının dili yasaklanıyor” diyerek yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekti.
Barışa yönelik adımların cesaretle desteklenmesi gerektiğini belirten Özaraz, “Gerçek bir barış, Kürt realitesinin tanındığı, halkların kültür ve dillerinin kabul edildiği bir zeminde mümkündür” dedi. Konuşmasının sonunda, hukuk devleti ve toplumsal barış için umutlu mesajlar veren Özaraz, avukatların bu süreçte önemli bir rol üstleneceğine inandığını vurguladı.
Gece, Bajar ve Nur Dönmez’in müzik dinletisiyle sona erdi.
Bu Bir İlandır