Spor Van Projesinin 2023-2024 yılı açılışı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı'nın katılımıyla yapılan törenle Van Atatürk Stadyumunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, çeşitli gösteriler yapan sporcular büyük beğeni topladı.

Geçen yıl 39 branştan 2400 antrenör, usta öğretici ve öğretmen ile 239 bin öğrencinin faydalandığı projenin açılış töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, Spor Van projesinin amacının Van’da spor altyapısının güçlendirilmesi olduğunu belirterek,“Her çocuğun bir spor dalıyla uğraşması yada bir spor dalının iyi bir izleyicisi olması amacıyla yola çıktık.Görevlilerimiz projeyi canla başla yürüttüler. Valilik ve belediye olarak da biz bu projeyi kalpten, yürekten destekledik. Çocuklarımızın akademik anlamdaki başarıları kadar bedensel, ruhsal ve zihinsel anlamdaki gelişmelerini de önemsediğimiz için bu projeyi yürütüyoruz. 

Geçen yıl yaklaşık 20 milyon TL değerinde spor malzemesi aldık. 30 milyon TL'lik daha malzeme alacağız. Okulların spor kulüplerine destek vereceğiz. Proje kapsamında merkez ve ilçelerimiz çocuklarımız için 13 tane butik yüzme havuzu, 21 tane kapalı spor salonu inşaatımız devam ediyor.

Kobanê Davası'nda hangi siyasetçiye kaç yıl ceza verildi? Kobanê Davası'nda hangi siyasetçiye kaç yıl ceza verildi?


250 okul bahçesine voleybol basketbol sahası yaptık. Bunu 300’e tamamlayacağız. İlçelerimize 11 tane voleybol basketbol sahası, tenis kortu ve halı sahadan oluşan spor tesisleri yaptık. İçerisinde 5 kapalı spor salonu bulunan Sporcu Fabrikası inşaatı devam ediyor. Bu faaliyetleri gerçekleştiren, destek veren başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, kıymetli öğretmenlerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize, sporseverlere, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor Merkezlerine çok teşekkür ediyorum.


Devletimizin imkanlarını daha çok sporcular için, çocuklarımız için kullanacağız. Velilerimizden de ricam çocuklarını spor yapmaya teşvik etsinler, desteklesinler. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.Konuşmanın ardından il protokolü ile birlikte sporcularla bir araya gelip taleplerini dinleyen Vali Ozan Balcı, folklor ekibiyle de halay çekti.

Editör: Haber Merkezi