MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: Eğer Türkiye tarihi haklarından ve milli bekasını savunmaktan vazgeçmemişse terörün siyasi ayağı hiçbir ad altında açılmamak üzere kapatılmalıdır.

Kılıçdaroğlu elini vicdanına koyup söylesin kimin yanındadır, kimin tarafındadır. Bölücülüğü terörü ve şiddeti mi destekliyor yoksa Türkiye’nin safında mı duruyor? Bu meselenin kenarı köşesi yoktur. Artık seçenek kalmamıştır. Ya ihanet kazanacak ya da millet iradesi ihaneti kazıya kazıya temelinden söküp atacaktır.

HDP’YE YÖNELİK SALDIRI

“Öyle bir gün seçilmiştir ki binada bir tane HDP yöneticisi yoktur. Cinayete kurban giden Deniz Poyraz’ın masada yarım bıraktığı kağıt bardaktan içtiği çay ile yediği domates ve zeytin kısa süre içinde Türkiye aleyhtarlarının propaganda görseli olarak kullanılmıştır. Katilin bozkurt işareti yapan fotoğrafları, sanki bir yerde bekletiliyormuş gibi servis edilmiştir. Yani bir taşla daldaki birden fazla kuşun vurulması hedeflenmiştir. Soruyorum, bu katil gerçekte kimdir? HTS kayıtları çıkarılmış mıdır? Bağlantıları kimleri işaret etmektedir. HDP’yi masumlaştırıp partimizi, Cumhur İttifakı’nı ve Türk devletini suçlamak için bina edilen bu cinayetin önü arkası sonuna kadar araştırılmalıdır. Kim, ne biliyorsa, kimin elinde ne belge varsa emniyet güçlerine teslim etmek durumundadır.”

DENİZ POYRAZ’A “TERÖRİST” DEDİ

Bahçeli, HDP İzmir İl Binası’nda Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz’a yönelik ise sert ifadeler kullandı. Cinayeti reddettiklerini ve katilin en ağır cezayı almasını talep ettiklerini söyleyen Bahçeli, “Kılıçdaroğlu, Deniz’i öldürdüler, istiyorlar ki bu ülkede hiçbir genç mutlu olmasın sözlerini neye dayanarak söylemiştir? Öldürülen Deniz Poyraz’ın kim olduğunu ben size söyleyeyim. PKK’nın kırsal hattının sorumlusu, şehirden dağa çıkmak isteyen PKK sempatizanlarını terör kamplarına sevk eden kalkanın içinde yer alan milis işbirlikçisidir. Milis işbirlikçisi, kasaba ve şehirlerde, yalnız ve sahipsiz görülen kişileri terör örgütüne devşirmek için çalışan, örgütün hain eylemlerine yardım ve yataklık yapan terörist demektir” dedi.

Editör: TE Bilisim