Boşanma avukatı medeni kanuna uygun bir alt dal olarak bilinen hukuk dalıdır. Çiftler arası uyuşmazlıklardan kaynaklanan nafaka, boşanma, velayet, mal paylaşımı ve benzeri gibi davalara giren avukatlara halk arasında verilen bir isime boşanma avukatları denir. İnternette görmüş olduğunuz boşanma avukatı adı altında avukatlık hizmeti verildiğini söyleyen kişiler tamamen gerçek dışıdır. Boşanma avukatlarının bir diğer ismi aile avukatları olarak da bilinir.

Boşanma Süreci

Boşanma avukatı süreci davanın seyrine göre farklılık gösterebiliyor. Boşanma davalarının süreci evli çiftler için zorlu ve yıpratıcı olabiliyor. Boşanma sürecinde profesyonel ve hukuki yardım almak bu zorlu sürecin üstesinden gelmeyi daha pratik ve kolay bir hale getirebiliyor. Esasen Türkiye mevzuatında boşanma avukatı adı altında ayrı bir meslek ya da uzmanlık alanı bulunmuyor. Halk arasında aile mahkemesinde görülen boşanma davalarının boşanmayı gerçekleştiren avukatlara, boşanma avukatları deniliyor. Ancak bu kavram doğru değildir.

Boşanma Avukatları Dava Hazırlıklarını Nasıl Yapar?

Boşanma avukatı dava hazırlığını nasıl yapar sorusu merak edilen bir sorudur. Boşanma avukatı olguları değerlendirerek, olan biten olayları inceleme altına alarak, boşanma davasını açmak için yeterli bir neden olup olmadığını inceleyerek, kendisine anlatılan ve gözle gördüğü olaylardan, boşanma sebeplerini gerçekleştirip gerçek değiştiremeyeceğini araştırır. Medeni Hukuklara göre aldatma söz konusu ise boşanma olabiliyor.

Eşlerden birinin bir diğerinin hayatına kasıtlı gasp edip, ona kötü muamelede bulunup bulunmadığını, onur kırıcı, aşağılayıcı tavırları sergileyip sergilemediğini, davranışlarını göz önüne alır. Eşlerden birinin küçük düşürücü bir suç işleyip işlemediği göz önüne alınır. Eşlerden birinin haysiyetsiz hayat sürüp illegal işlerle uğraşıp uğraşmadı göz önünde bulundurulur. Eşlerden birinin haksız bir şekilde ortak olan konutu terk edip etmediği göz önüne alınır. Evlilik Birliği tarafların birbiri açısından çekilmez derecede temelinden sarsılmış sarsılmadığı, ilişkinin ilerleyip ilerlemediği göz önüne alınan durumlar arasında yer alıyor. Bu şekilde gerekli görüldüğü takdirde boşanma gerçekleşir. Bursa avukat hizmetleri ile birlikte boşanma sürecini başlatabilirsiniz.

Boşanma Avukatı Ve Arabuluculuk?

Boşanma avukatı arabuluculuk yoluna başvurabilir mi sorusu merak edilen sorular arasında yer alıyor. Boşanma avukatları aile hukukuna ve mal paylaşımına ilişkin olarak uyuşmazlığı davacı çözümü için çaba sarf edebilir. Dava açılmadan önce veya açıldıktan sonra tarafları bir araya getirip uzlaştırma konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur.

Ancak boşanma avukatları bu girişimleri teknik ve özel hukuk uygulaması olan arabuluculuk olarak kabul edilebilecek bir davranış değildir. Arabulucular, arabuluculuk listesine kayıtlı olan ve uyuşmazlığın tarafı olmayan bireylerdir. Boşanma avukatları ise taraf tutarak bireylerin haklarını korumak ile yükümlü olan kişilerdir. Bursa boşanma avukatı sayesinde ilişkileri sağlam olmayan ve evlilik birliği temelden sarsılan insanların boşanmaları daha kolay olabiliyor. Boşanma avukatı ücreti davanın bitiş seyrine göre farklılık gösterebilmektedir.

Formun Üstü

Formun Altı

Editör: TE Bilisim