VanHaber - Çaldıran Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen görüşmeye Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Çiftçi, belediye teknik yetkilileri katıldı.

 Daha önce yaptığımız haberde şikayetini dile getiren Zübeyde Tırak ve eşi Fesih Tırak belediye başkanı ile yaptıkları görüşmede yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek sonunun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettiler.

Van'ın Çaldıran ilçesinde 1987 yılında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından konutlarda çıkan karbondioksit gazının arındırılması amacıyla açılan kuyuların zamanla kapanması sonucu vatandaşlar nefes alamaz hale gelmesine Çaldıran Belediyesi duyarsız kalmadı. Bugün Çaldıran belediyesi başkanı vatandaşların mağduriyeti gidermek için gerekli yerlerle yazışmaların olduğunu ve en kısa zamanda harekete geçeceklerini belirterek şunları söyledi:

 "Mağdur olan ailenin yaşadığı mahalleye giderek sorunu bizzat yerinden gördükten sonra Tırak ailesine ilk etapta sorun çözülene kadar kendilerine gerekirse kiralık bir ev tutup kirasını Belediyemiz tarafından karşılamayı hatta bize bir yer gösterdikleri takdirde yeni bir evin inşası konusunda kendilerine yardımcı olacağımı daha önce de beyan etmiştim.

 Yine tekrar sizin şahsınızda Belediye olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazır olduğumuzu teknik personellerimiz ile birlikte gerekli yerlere tüm yazışmaları da bugünden itibaren yapmaya başlayacağımız sözünü veriyorum. Bundan emin olabilirsiniz hiçbir şekilde bu sorununuza duyarsız kalmayacağımızı yapacağımız yazışmalar ile takipçisi olacağız. Sorunun olduğu yerde sadece Tırak ailesinin olmadığını yirmiye yakın ailenin de orada yaşadığını biliyoruz, sorunun tüm mahalleliyi rahatlatacak köklü bir çözümün arayışında olacak şekilde hareket edeceğiz. Dediğimiz gibi daha önce yaptığımız yazışmalar da var onlara binaen ilgili tüm kurumlara bugünden itibaren gereken yazışmalarımızı inşaallah yapmaya başlayacağız.” dedi. HbrCaldıran

Editör: TE Bilisim