HDP Genel Merkez önünde yaşanan olayların ardından CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, HDP’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

HDP Genel Merkezi’nde partililerden bilgi alan Kaya ardından, parti önünde basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin artık bu tür uygulamalardan kurtulması gerektiğine vurgu yapan Kaya, “Siyasi partiler, siyaset yapar. Siyasi partilerin kendi işleyişleri vardır. Hele hele parlamentoda üçüncü büyük siyasi partinin genel merkezine, parti yöneticileri, milletvekilleri ve çalışanları rahatlıkla giremiyorsa Türkiye’de demokrasinin ayıbıdır” dedi. 

Kaya, “Demokrasiyi bugün yok edersen yarın bize çok lazım olacak. Bu ülke eğer demokrasisi, hukuk, adalet, özgürlük yoksa o zaman hiç kimsenin yaşam garantisi ve can güvenliği yok” dedi.

SOYLU’YA ÇAĞRI

Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da seslenerek, “Çağrı yapıyorum. Burada bir siyasi parti genel merkezi önünde Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışanları yapalım, yakışmayanları yapmayalım. Herkes kendi partisinde kendi siyasetini özgürce yapabilsin. Farklı düşünüyor olabilir, farklı siyasal görüşlerden de olabiliriz ki, ben CHP milletvekiliyim, farklı bir düşüncedeyim. Ama bu uygulama MHP’ye de AKP’ye de yapılsa aynı tepkiyi kendi özgürlüğüm, ülkemin demokrasisi için veririm. Bir an önce bu sokak yeniden rahat, özgür ortamına kavuşsun” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan 9 kişiden 2 kişinin serbest bırakıldığına dair bilgi aldığını ifade eden Kaya, “Diğer arkadaşlar hastaneye sevk edilmiş. Muhtemelen onlar da bırakılacak. Ama biran önce HDP Genel Merkezi önündeki bu uygulamaya son verilmesini talep ediyorum” diye belirtti.

ÖZEL: BUNUN KİMSEYE FAYDASI YOKTUR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de HDP Genel Merkezi önünde yaşanan olayların ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Özel HDP Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş’ın tweetini alıntılayarak, “HDP Genel Merkezi önünde yaşanan görüntüleri ve Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yönelik ifadeleri kabul edilemez buluyoruz. Bu yaşananlar demokrasiye, demokratik siyasete inancı sarsmaktan başka işe yaramaz. Bunun kimseye faydası yoktur, ülkeye hiç faydası yoktur” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim