Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” olarak adlandırdığı Halep’in kuzeyinde ve Efrin’in doğusunda bulunan Mare kasabasında düzenlenen roketli saldırıda Aytaç Altunörs isimli 1 özel harekat polisinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Rudaw’ın Anadolu Ajansı’na dayandırdığı haberinde, tanksavar silahı ile düzenlenen bu saldırıyla eş zamanlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bazı üs bölgelerine de taciz ateşi açılmıştı.

MSB’den açıklama

MSB, çatışmaların ardından bölgede operasyon başlatıldığını açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, bölgede devam eden operasyonda şu ana kadar 50 YPG’li yaşamını yitirdi.

Açıklamada, ayrıca, operasyonların devam edeceği kaydedildi. 

HRE’den açıklama

Öte yandan Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) de, bölgede yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HRE’nin Mare ve Bab’da TSK’nın operasyonlarına “karşılık verdiği” ifade edilen açıklamada, 22 Nisan günü Mare kasabasında PÖH üyelerini taşıyan Kirpi tipi zırhlı bir aracın hedef alındığı ve olayda “10 PÖH üyesinin yaşamını yitirdiği, 6’sının da yaralandığı” belirtildi.

Açıklamada aynı gün Bab ilçesinde de Türkiye’nin desteklediği silahlı gruplara üye olan 1 kişinin öldürüldüğü ve 1 askeri cipin tahrip edildiği kaydedildi.

DSG, Mare’deki saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı

Türkiye, Mare’de yaşanan saldırılardan Rojava Halk Savunma Birlikleri’ni (YPG) sorumlu tutuyor.

Ancak YGP’nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), olaylarla bir ilgileri olmadığını duyurdu.

DSG’nin internet sitesinde yer verdiği açıklamasında; “Suriye’nin Mare kentinde, Türkiye’ye ait bir zırhlı aracı hedef alan saldırı ve saldırıyı yapanlar hakkında herhangi bir bilgimiz bulunmuyor” denildi.

Editör: TE Bilisim