Zorlu ve stresli geçen düğün sürecinin ardından tüm yorgunluğunuzu atabileceğiniz huzurlu bir balayı tatili planlamak kim istemez ki? Balayı, yeni evlenen çiftlerin nikah ve düğünün ardından gittikleri huzur dolu tatil olarak tanımlanabilir. Türkiye’nin ve dünyanın en güzel destinasyonlarında yeni evlenen çiftlere uygun balayı otelleri veya balayı otel odaları bulunur. Balayı çiftlerine özel ayrıcalıklardan yararlanmak için mutlaka evlilik cüzdanınızı göstermeli ve otelin belirlediği süre içerisinde balayı tatiline gelmiş olmanız gerekmektedir. Bazı oteller evlilik tarihinden 6 ay sonrasına kadar balayı konsepti sunarken bazıları 3 ay ile sınırlı tutmaktadır. En iyi balayı otelleri, yeni evlenen misafirlerine özel hizmetler sunarak lüks ve konforlu bir balayı geçirmesiniz sağlar. Balayı konsepti içerisinde;

  • Erken giriş ve geç çıkış imkânı
  • Ala cartelarda ücretsiz yemek keyfi,
  • Odaya getirilen kahvaltı,
  • Balayı süiti ayrıcalığı,
  • Oda süslemesi ve içki imkânı

Gibi ayrıcalıklı hizmetler sunulur. Bazı oteller balayı çiftlerine plajlarda da loca imkânı da tanımaktadır.

En İyi Balayı Tatili Nerede Yapılır?

Türkiye’nin güney sahilleri ve Ege kıyıları her çiftin isteğine uygun balayı tatili sunar. Deniz tatili yapmak isteyen çiftlerin ilk balayı adresleri Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası’dır. Yavru Vatan Kıbrıs da balayı tatili için en çok tercih edilen bölgeler arasındadır. Kültür gezisi yapmak isteyen çiftlerin son yıllardaki balayı adresleri ise Kapadokya’dır. Balayı otelleri odalarında teras, balkon, jakuzi gibi konforlu özellikler bulunur.

Antalya’da Balayı için Nereye Gidilir?

Antalya Türkiye’nin en konforlu ve lüks otellerini bünyesinde barındıran ilimiz. Her bütçeye ve zevke uygun balayı imkânı sunan oteller Antalya’nın çeşitli noktalarında hizmet vermektedir. Denize, güneşe ve eğlenceye doyacağınız bir balayı tatili planlıyorsanız Kemer, Alanya, Side ilçelerini tercih edebilirsiniz. Sakin, huzurlu ve en güzel koyları gezebileceğiniz tekne turları ile bir tatil geçirmek istiyorsanız Kaş ve Çukurbağ Yarımadası’nı tercih edebilirsiniz.

Bodrum’da Balayı için Nereye Gidilir?

Tatil deyince akla gelen ilk adres olan Bodrum, otel konsept çeşitliliğinin en fazla olduğu tatil beldesidir. Burada balayı tatili planlıyorsanız butik balayı otellerinden her şey dahil otellere, apart ve pansiyonlara kadar yüzlerce otel arasından seçim yapabilirsiniz. Balayınızı ultra her şey dahil otellerde geçirmek istiyorsanız Torba, Türkbükü, Göltürkbükü gibi Bodrum’un gözde tatil noktalarını tercih edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim