VanHaber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sözcü okumuyorum, kimse de okumasın” sözünün ardından Basın İlan Kurumu (BİK), Sözcü gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan Ayasofya haberiyle ilgili “gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır” dedi. Sözcü gazetesi bugün “2020 torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” manşetiyle yayımlandı. Anonslanan haberin içinde EBA’dan Mayıs Bayramı’na, ‘yeni normal’ hayattan Ayasofya’nın açılışına kadar 2020 yılındaki gelişmeler aktarıldı.

Sözcü’nün manşeti bazı medya kuruluşları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından “Sözcü Ayasofya’nın açılışını felaket olarak gösterdi” diye gündeme getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sözcü’nün haberine yönelik gelen eleştiriler soruldu. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Çok teşekkür ediyorum.

Ben SÖZCÜ gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020 yılının adeta taçlı yıldızıdır” cevabını verdi. Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından BİK de internet sitesinde yazılı açıklama yaparak, “Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2021 tarihli ‘2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı’ manşetli haberinde, Ayasofya’nın cami hüviyetine geri döndürülmesi felaket olarak yorumlanmıştır. Bu haber toplumun farklı kesimlerinde ciddi tepkiye yol açmış, maşeri vicdanı yaralamıştır. Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır” dedi.

 

Editör: TE Bilisim