Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu 28’i tutuklu olmak üzere 108 ismin yargılandığı Kobanê davasının 3. duruşması Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek

FİGEN YÜKSEKDAĞIN YAYINLADI VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLA

Yüksek dağ, Twitter hesabından, dava kapsamında yargılandığı konuşmalarından birini paylaştı. Van Cumartesi Anneleri’nin 600’üncü hafta eyleminde yaptığı konuşmayı paylaşan Yüksekdağ, Kobanê davasına atıfta bulunarak, “Günün anlamına ve önemine binaen yargılandığım 80 konuşmamdan 1 tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yorumu size bırakıyorum” dedi. 

“Herkese merhaba. 14 Haziran’da Kobanî Davası’nın duruşması var. Günün anlam ve önemine binaen yargılandığım 80 konuşmamdan 1 tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yorumu size bırakıyorum

“Haziran umuttur, inançtır. Direnişten mucizelere açılan kapıdır. Gezi’den 7 Haziran’a bu ruha ve iradeye selam olsun.

“Yine bir Haziran’da halklarımızın haklılığını yargılamaya hazırlanıyorlar. Kobanê’yi, Gezi’yi dava dosyalarına, hapishanelere sığdırabileceğini, zulmederek direniş ruhunu kurutabileceğini sananlar çok batık bir haldeler.

“Biriken suçların ağırlığı her gün daha fazla dibe çekiyor. Henüz onları yargılayacak bir mahkeme yok ama koskoca bir halk ve tarih var.

“Gezi’ye, Kobanî’ye, bizlere saldırdılar. Çünkü karanlıktan beslenenler ışıktan korkarlar. Halkların, kadınların, gençlerin demokratik hareketini yok edip mafyaya, suç örgütlerine, uyuşturucu trafiğine, doğa katliamına, savaş ve ölüm tacirliğine alan açmak için bizlere saldırdılar.

“Bugün ortalığa saçılan suçları, kepazelikleri söylediğimiz, bunlara karşı mücadele verdiğimiz için hapisteyiz. Pek yakında demokratik Kobanî protestolarını kana bulayan kontra güçleri, çeteler, gayrinizami harp timleri de ortaya çıkacak.

Editör: TE Bilisim