Van Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi davasında verilen karara ilişkin, Perihan Aydın İş Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamanın yapıldığı alanda “Gezi umuttur umut bitmez”, “karanlık gider gezi kalır”, “Gezi gel bixwe ye naye derizandin” pankart ve döviz açılırken, yüzlerce kişinin katıldığı açıklamada, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganı attı.

Açıklamada konuşan KESK Van Dönem Sözcüsü İbrahim Çelik, Gezi Davası yargılamalarının adil olmadığını belirterek, “Kurgu senaryolarla ve otokratik yönetim özlemleriyle toplumsal muhalefet sindirilmeye, susturulmaya çalışılmaktadır. Bu yargılama, yargının siyasallaşması, siyaset tarafından kullanılmasının, cezalandırılmak istenen kişiye göre suç yaratma teşebbüsünün ve sadece hukuk normlarının değil, mantık kurallarının da hiçe sayılarak delil yerine komplo teorileri kullanma faaliyetinin açık bir örneğidir. Barışçıl toplanma hakkı kapsamında, Gezi Parkı eylemlerinin düzenlenmesinin, organize edilmesinin ve katılım sağlanmasının suç delili olarak değerlendirilmesi, demokratik toplum düzeninin gereklerine aykırı olup kabulü mümkün değildir” diye konuştu.

KESK VAN ŞUBELER PLATFORMU

VAN-HAKKARİ TABİP ODASI

ÖHD VAN ŞUBESİ

TMMOB VAN İKK

İHD VAN ŞUBESİ

TİHV VAN TEMSİLCİLİĞİ

VAN BAROSU

 DİSK GENEL İŞ VAN ŞUBESİ

ÇEV-DER

 VAN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI

STAR KADIN DERNEĞİ

BASK DER

MEBYA DER

 TUYAD DER

SERHAT GÖÇ DER

ARSİSA

ARYEN SANAT KÜLTÜR

 TJA

DİŞ HEKİMLERİ ODASI

DİNİ BİLİMLERİ ARAŞTIRMA DERNEĞİ

 HDP İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİ

DBP İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİ

Editör: TE Bilisim