VanHaber - O hakaret ettikçe teşekkür edenler de teşekkür etmeye devam etsinler. Eğer anketlerde yere çakılmasaydı son barutunu atar mıydı?' Diyerek Ayasofya'nın siyasi malzeme yapılmasına tepki gösterdi..

Danıştayın, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesini sağlayan 1934 tarihli Bakanlar Kurulu düzenlemesini iptal ettiğini anımsatan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna dayanarak çıkarılan Cumhurbaşkanlığı düzenlemesiyle Ayasofya'nın yeniden cami olarak hizmete açılmasını sağladıklarını belirtti.

1980 DÖNEMİNİ HATIRLATTI

İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ayasofya'nın cami olarak tekrar hizmete açılmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Eğer anketlerde yere çakılmasaydı son barutunu atar mıydı?" dedi.

İşte Çıray'ın o paylaşımları:

- Cahillerden tiksindik! 1980 yılında Demirel'in Başbakanlığında Ayasofya’dan ezan okundu.

- Dönemin Kültür Bakanı Tevfik Koraltan tarafından Abdülmecit mescidi ibadete açıldı ve bazı İslam ülkelerinin büyükelçilerinin katılımıyla Cuma namazı kılındı."

İstanbul'u İngilizden geri alan Atatürk'ü hain ilân etmiş. "Tarihe ihanet"se düzeltmek için 18 yıl niye beklediniz. O hakaret ettikçe teşekkür edenler de teşekkür etmeye devam etsinler.

- Eğer anketlerde yere çakılmasaydı son barutunu atar mıydı?"

- Yalanlardan bıktık! Ayasofya’nın bir bölümü 1994 yılından beri ibadete açık ve 5 vakit ezan okunuyor. Caminin müftülük tarafından atanan kadrolu imamı da bulunuyor."

Kaynak: Haber Oku

Editör: TE Bilisim