MDF tablo ve kanvas tablo en sık kullanılan dekoratif ürünlerin başında gelir. Bunların benzer özellikleri olsa da çeşitli yönleriyle birbirinden ayrılır.

MDF Tablo Nedir?

Bu kısaltmanın açılımı, 'Medium Density Fiberboard' şeklindedir. ‘Orta yoğunluklu lif’ demektir. Bu malzeme; yumuşak veya sert ağaç kalıntılarının ufak parçacıklara bölünüp reçine ve balmumu ile bir araya getirilmesinden doğar. Mdf tablo modelleri bu malzemelere resim veya baskı uygulanarak elde edilir.

MDF Tablonun Kanvas Tablodan Ne Farkı Var?

MDF tablolar üretilirken 1-2 santim kalınlığındaki tabakalar üzerine doğrudan baskı yapılır. Bunu, bir tahtanın üzerine baskı yapmak gibi düşünebiliriz.

MDF, maliyeti düşük bir malzemedir. Bununla birlikte, baskı yüzeyinin fotoğrafları yansıtmakta pek başarılı olmadığı söylenebilir.

Kanvas tablolarda ise baskı, tuval bezinin üzerine yapılır. Ardından bu baskı ahşap çerçeveye gerilerek, fotoğraf kağıtlarına yakın kalitede güzel bir baskı sağlanır.

Bu tablolar özellikle ofislerde, kafelerde ve otellerde kendine yer bulur.

En Güzel MDF Tablo Modelleri

Her tarza hitap eden MDF tablo çeşitleri, OneMina bünyesinde şansı alıcılarıyla buluşuyor. Kusursuz tasarıma ve çok dayanıklı bir yapıya sahip olan bu ürünler, göz alıcı güzelliğiyle iç mekân dekorasyonlarını süslüyor.

Retro poster setleri ve MDF tablo modelleri için OneMina markasını tercih edebilir, kalitenin ayrıcalığını yaşam alanlarınıza yansıtabilirsiniz. Üstelik hızlı, güvenli ve uygun fiyatlı online alışveriş imkânıyla kolayca sipariş verebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim