CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitch yayıncısı Jahrein’in konuğu oldu. Canlı yayını anlık olarak yaklaşık 300 bin kişi izledi. CHP lideri, canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: Kılıçdaroğlu, HDP ile İttifak içinde değiliz. Bir ittifakımız var, ittifakı oluşturan partiler Demokrat Parti, Saadet Partisi, İyi Parti, biz. İttifakta olsak HDP ile söyleriz.

Böyle bir şey yok. HDP’yi düşmanlaştırıyorlar. HDP bir siyasi parti. Meclis’te grubu var. Başkanvekili var… HDP ile bir ittifakımız yok” dedi. Kılıçdaroğlu, PKK’ye ilişkin kendisine yöneltine bir soruya da, “PKK terör örgütüdür. Gara operasyonunda terör örgütü dedik biz. MSB, resmi internet sitesinde bölücü terör örgütü diyor, biz de öyle diyoruz. Terör örgütü adının anılmasını ister terör yaparak. Kınıyor muyuz, elbette. Terörü kim nasıl yaparsa yapılsın karşı çıkmak politikayı bırakın insani görevimizdir.

Biz bölücü terör örgütüne binlerce şehir verdik” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak” sorusuna da, “Biz bir ittifak oluşturduk. Cumhurbaşkanı adayını ittifakla oturup konuşmak zorundayız, aksi halde yanlış yaparız. Cumhur İttifakı’na benzer aksi halde. Orada bir kişi konuşuyor, herkes ona itaat ediyor. Millet İttifakı bu konuyu konuşmadı, gündeme gelmedi” dedi.

Editör: TE Bilisim