Vanekspres Haber Merkezi

 KJA tarafından başlatılan kampanyaya ilişkin HDP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına DBP Van İl Eş Başkan Vekili Nazmiye Acar, HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, İlçe Belediye Eş Başkanları,  HDP-DBP Van İl-İlçe Yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi Üyeleri ve KJA Aktivistleri katıldı.

 Basın toplantısında konuşan KJA Aktivisti Dilek Akdağ,  “ AKP hükümetinin, başta Cizre, Sur, Nusaybin, Şırnak, Silopi İdil, Gewer, Silvan, Derik ve  Dargeçit’e siyasi , kültürel ve fiziki soykırım politikalarıyla yönelimi ve yüzlerce insanın zorla göçertilmesi, özelde  kadın ve çocuk genelde ise bir bütün Kürdistan halkına karşı yürüttüğü kirli savaş politikaları devam ediyor. Bu kirli savaş yöntemleri Kürt halkına büyük acılar yaşatmış ve yeni travmaların oluşmasına neden olmuştur. “ dedi.

Kirli savaş politikalarına karşı kadın siyası alanının bütün bileşenleri olarak, ‘ Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum’ şiarıyla, demokratik çözüm sürecini geliştirmek, demokratik siyaset ekseninde, demokratik sistemi inşa etmek ve halkıh  bu savaş konsepti ile maruz kaldığı yıkım ve acılara karşın gösterdiği görkemli direniş ve yaratılan değerlere sahip çıkacaklarını kaydeden Akdağ, “   Güçlü bir toplumsal dayanışma ile mücadeleyi büyütme temelinde altı ayı kapsayan bir kampanya sürecine girmiş bulunuyoruz.” Diye konuştu.

 

Akdağ kampanya boyunca yapılacak etkinlikleri ise şöyle sıraladı

17 Ağustos 2016 tarihinde Barış Anneleri öncülüğünde ‘Önderliğe özgürlük’ nöbeti başlatılacaktır. Eylem bir günlüktür. Bütün kadın bileşenlerimizin bu eyleme katılması önemlidir.

9 Ağustos’ta saat. 10.00’da Ekin Van’ın ailesi ziyaret edilecek.

10 Ağustos saat 11.00’da Ekin Van’ın mezarı ziyaret edilecek

12 Ağustos’ta Fegiye Teyran Parkında basın açıklaması yapılacak

1 Eylül 2016 tarihine kadar ‘’Her Halk Toplantısı Bir Demokratik Eylem’’ şiarı ile kadın mahalle toplantıları ve ilimizde seminerler düzenlenecektir.

 

 

15 Eylül tarihinde ilimizde ‘Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum’ şiarıyla kadın mitingi yapılacaktır.

 Geverde ki mağdur halkımıza yardım kampanyasının devamını sağlama temelinde (Battaniye çorap, hırka, reçel, konserve, kurutmalık vb) kadın ve çocuk özel ihtiyaçları gözetilerek il yardım organizasyonlarıyla her kadının toplumsal dayanışma gücünü açığa çıkarma temelinde iş kadınlarını inşa konusunda seferber etme ruhu ile çalışmalar yürütülecektir.

 Çocuk ve kadınlara yönelik kültürel ve eğitsel çalışmalar ilimizde bulunan kültür kurumlarımız tarafından gerçekleştirilecek.

 Kampanya çalışmaları ekseninde; sinevizyonlar, slaytlar, fragman vb görsel materyaller halkımıza çeşitli konularda bilgiler verilecektir.

 Akdağ konuşmasını şöyle bitirdi : “Tuşba ve Çaldıran ilçelerimizde yapılan basın açıklamalarıyla çalışmaların startı verilmiş diğer 11 ilçemiz de önümüzde ki günlerde konuya dair basın açıklamalarıyla çalışmalar başlayacaktır. İl ve ilçelerde bulunan bütün kadın yoldaşlarımızın,  kadın meclislerimizin ve kadın yapılarımızın  yürütecekleri bu çalışmalarında basarılar diliyoruz. Tüm halkımızı ve kadın yoldaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye ve katılmaya davet ediyoruz.” 

Son olarak söz alan DBP Van İl Eş Başkan Vekili  Nazmiye Acar ise, KJA Bileşenleri olarak başlattıkları kampanyanın önemine değinerek duyarlılık çağrısı yaptı. Acar ayrıca "Tüm kadın yoldaşlarımıza çağrımız değerlerine sahip çıkmasıdır" dedi.

Editör: TE Bilisim