VanHaber - Siirt'te şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kurtalan ilçesi olan depremin büyüklüğünü AFAD 5,0; Kandilli Rasathanesi ise 5,1 olarak duyurdu. Depremin ardından Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve AFAD'dan peş peşe açıklamalar geldi. Siirt'te meydana gelen depremle ilgili AFAD'dan son dakika açıklaması geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada "Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi." ifadeleri yer aldı. Kandilli Rasathanesi, ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu. Söz konusu deprem Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Batman ve Bitlis illerinde de hissedildi.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU: HASAR YOK

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor." açıklamasını yaptı.

AFAD'DAN DEPREM AÇIKLAMA

AFAD depreme ilişkin "Kurtalan ilçesinde meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz."açıklamasını yaptı. Deprem sonrası vatandaşlar evlerinden çıkarak kendilerini dışarı attı.

 

Editör: TE Bilisim