Son ankete göre CHP kararsız oylarının dağıltılmasıyla birlikte birinci parti oldu. İkinci sırada AKP gelirken, İYİ Parti 4, HDP ise 5. parti oldu. MHP ise yeni seçim barajının dahi altında kaldı. Ankete göre, seçmenler Türkiye’de erken seçim yapılmasını destekliyor.

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Başkanı Kemal Özkiraz, 27 Nisan-3 Mayıs arasında yaptıkları son seçim kamuoyu araştırmasını paylaştı. 2 bin 460 kişi ile ve yüz yüze mülakat yöntemiyle yapılan araştırmada, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olduğu üç senaryoda da seçimi kaybedeceği sonucu ortaya çıktı.

Kamuoyu araştırmasında dikkat çeken sorulardan ve sonuçlardan bir tanesi de “Erken seçim yapılmasını destekler misiniz?” sorusuna verilen yanıtlar oldu. Buna göre, erken seçimi desteklerin oranı yüzde 64 olurken desteklemeyenlerin oranı yüzde 22,1, fikri olmayanlar ise yüzde 13,9 olarak gerçekleşti.

“Erken seçim olması durumunda hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ise yüzde 30,5 CHP, yüzde 29,5 AKP, yüzde 12,6 İYİ Parti, yüzde 9,9 HDP yanıtı verildi. Sonuçlar kararsız oylarının dağıtılmasıyla ortaya çıktı. Ankette MHP’nin yeni seçim barajının dahi altında kaldığı görüldü. MHP ankete göre yüzde 5,7, DEVA yüzde 4,7 oy aldı. Son zamanlardaki mülteci karşıtı çıkışıyla popüler olan Zafer Partisi’nin potansiyel oyu ise yüzde 2,2 olarak ölçüldü. Yeni kurulan partilerden olan Gelecek Partisi yüzde 1,9 oy alırken Saadet Partisi yüzde 0,9 oy aldı.

Editör: TE Bilisim