MetroPoLL Araştırma'nın son seçim anketi "Türkiye'nin Nabzı Haziran 2022" sonuçlarına göre seçimler ikinci tura kaldığı takdirde Erdoğan ve Millet İttifakı'nın olası adayları arasından hangisini seçecekleri sorusuna yanıt verenler, Tayyip Erdoğan'a şans tanımadı.

Erdoğan'ın, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığında adı geçenlerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan hiçbiri karşısında seçim kazanamayacağı görülüyor.

Mansur Yavaş Erdoğan'ı açık farkla yeniyor

Son anket sonuçlarına göre, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yarıştığı takdirde Erdoğan yüzde 35,6, Yavaş yüzde 54 oy alıyor.

İmamoğlu da Erdoğan'ı geride bırakıyor

Erdoğan, İmamoğlu ile yarıştığında ise yüzde 37,7 oy alırken, İmamoğlu yüzde 51,7 oranında oy alıyor.

Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e karşı da şansı yok

Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yarışırsa Erdoğan yüzde 38,8'de kalırken Akşener ise yüzde 48 oy alıyor. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışırsa Erdoğan yüzde 39,8, Kılıçdaroğlu ise yüzde 46.1 oy alıyor.

MetroPOLL Araştırma'nın son anket sonuçlarına göre Erdoğan'ın, Millet İttifakı'nın dört adayı karşısında da şansı yok ve ikinci turda seçimi kazanamıyor.

Erdoğan  Mayıs'tan da geride

Bu sonuçlarla Erdoğan'ın arada gerçekleştirdiği bütün hamlelere karşın bir ay içinde Millet ittifakı adayları karşısında gerilemeye devam ettiği görülüyor.

Metropoll'ün Mayıs anketine göre sonuçlar şöyleydi:

▶ Yavaş yüzde 53.9 , Erdoğan yüzde 36.5, kararsızlar ve protestocular yüzde 9. İkinci turda Yavaş HDP'lilerin de oyunu alıyor. Yavaş HDP'lilerin yüzde 73.2'sinin, MHP'lilerin yüzde 23.1'inin oyunu alma potansiyeline sahip.

▶ İmamoğlu yüzde 49.7, Erdoğan yüzde 40, kararsızlar ve protestocular yüzde 9.8. İmamoğlu HDP'lilerin yüzde 82.6'sının, MHP'lilerin yüzde 8.3'ünün oyunu alabiliyor.

▶ Akşener yüzde 43.8, Erdoğan yüzde 41.9 kararsızlar ve protestocuları yüzde 13.7.

▶ Kılıçdaroğlu yüzde 43.3, Erdoğan yüzde 42.5 , kararsızlar ve protestocular yüzde 13.5.

Bu sonuçlarla Erdoğan'ın itibar yitiminin süre gitmekte olduğu görülüyor.

Editör: TE Bilisim