İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde ortaya attığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) ‘terörle iltisaklı’ kişilerin istihdam edildiği iddiasını pazartesi günü ileri bir noktaya taşıdı, İBB’de teftiş sürecinin başladığını ifade etti.

Birgün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre  hiçbir somut kanıt ortaya koymadan demeçler üzerinden ilerletilen süreçte Soylu’ya destek yine MHP’den geldi. MHP Genel Sekreteri İsmen Büyükataman ‘yerinde bir karar’ derken, AKP’den tersi açıklamalar yapıldı.

AKP’deki Soylu rahatsızlığının gerekçesinin arkasında, iddiaların CHP’den çok iktidarı yıprattığına dair oluşan kanaat var. 

‘ELİNDE DELİL VARSA HEMEN AÇIKLASIN’

Soylu, daha önce de ispatlanmayan iddialarıyla gündeme gelirken AKP’li vekillerin -Saray’ın duyacağı şekilde – “Bundan sonra temelsiz ve sonuçlarını kestiremeyeceğimiz hamleler yapılmasın. Soylu elinde delil varsa hemen açıklasın, yoksa bir daha delilsiz konuşmasın” sözleri kulislerde yankılanıyor.

SÜLEYMAN SOYLU RAHATSIZLIĞI

Diğer bir sonuç da muhalefet blokunda safların derlenmesi oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Gözleri İBB’nin paralarında, Erdoğan yerel seçim hezimetini hazmedemedi” derken başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de dahil olmak üzere Millet İttifakı’nın bileşenleri İmamoğlu’na desteklerini, Soylu’ya ve Saray’a da tepkilerini açıkça dillendirdi.

Birgün’e konuşan AKP’li vekiller, İmamoğlu ve CHP’ye karşı kullanılması düşünülen “siyaset-terör” enstrümanının bu saatten sonra devre dışı kaldığını düşünüyorlar.

Editör: TE Bilisim