VanHaber - Van  Newrozu, 21 Mart günü İpekyolu ilçesinde bulunan Newroz Alanında kutlanacak. Binlerce kişinin bu buluşmasına sahne olması beklenen kutlama, saat 09.00’da başlayacak.

Newroz Tertip Komitesi’nin kenttin 13 ilçesi ve bağlı mahallelerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekilleri ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde, broşürler dağıtıldı, Newroz ateşleri yakıldı, halaylar çekildi, halk büyük Newroz kutlamasına davet edildi.

Newrozun Görkemli geçmesi beklenen illerin başında Van geliyor.

Kutlamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Van Milletvekili Sezai Temelli konuşmacı olarak katılacak. Sanatçılar Azad Bedran, Xecê ve Koma Awaz’ın sahne alacağı kutlamalar için Newroz Parkı’ndaki sahneye ses sistemleri kuruldu.

 Van Newroz Tertip Komitesi üyesi Taylan Şahan, “Tüm hazırlıklarımızda sona gelindi. Tüm halkımızı  Newroz’a davet ediyoruz” dedi.

 HDP Van milletvekilleri Sezai Temelli, Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili, İpekyolu ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi. İlçenin en işlek caddeleri olan Beşyol, Cumhuriyet ve Maraş'ta yapılan buluşmada partililer, zafer işaretleri, alkış, zılgıt ve “Bijî Newroz” sloganlarıyla karşılandı.

Editör: TE Bilisim