VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

VanHaber
- Van'da banyo, tuvalet ve mutfağı bir olan iki odalı bir evde yaşayan 13 nüfuslu Artın ve Kıpçak aileleri kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Yıkılmak üzere olan iki gözlü odada yaşayan Artın ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Van Merkez Yalım Erez mahallesinde ikamet eden 6 kişilik Artın ailesi ile 3 yıl önce kalın bağırsak kanseri teşhisi konulan babalarını kaybeden 7 'si yetim kardeşlerin içler acısı dramı…

Van merkezde Artın ve Kıpçak ailelerinin dramı görenlerin yüreğini burkuyor. Yıllar önce kendi arazileri üzerine yaptıkları derme çatma iki odalı bir evde yaşayan aile, ayakta kalma mücadelesini veriyor.

Mutfak, banyo ve tuvaletin bir ve iki gözlü evde kalan artın ailesi, hayırseverlerden ve kurumlardan yardım bekliyor.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle başka eve gidemediklerini belirten aile reisi Şemsettin Artın, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi.

“HAMALLIK YAPARAK GEÇİM SAĞLIYORUM”

Yaşları 3 ila 16 arası değişen 7 yetime bakan dayıları 3 yıldır 7’si yetim 13 kişiye bakıyorum. Yetimlerin annesi hasta olduğu için çocukları çocuk esirgeme kurumuna vermek istediler ama gönlüm razı olmadı. 3 yıldır zor şartlarda bu çocuklara bakıyorum.

Geçimimi hamallıkla yaparak sağlıyorum. Devlet bu çocuklara bir yardımcı olsun. Hamallıktan başka geçimim yok, akşama kadar un torbası taşıyarak geçimimi sağlıyorum.

13 KİŞİ İKİ GÖZLÜ ODADA KALIYORUZ

 13 kişi erkekler bir odada kadınlar bir odada kalıyor. Kaldığımız ev derme çatma yakılmak üzeredir. Akşama kadar kazandığım 40 lira ile bu çocukları nasıl besleyeceğim.” ifadelerini kullandı.

7 YETİM ÇOCUĞA 940 TL YARDIM GELİYOR

Ailesinin geçimini sağlamakta güçlük çektiğini mahalle sakinlerinin arada gıda yardım ettiklerini aktaran artım, ‘Devlet ve hayırseverler bize bir el atmasını ve çare bulmasını istiyorum. 7 yetimi aylık gelen 940 lira ile geçindirmeye çalışıyorum ama yetmiyor.

Valimizin çocuklarıma yardımcı olmasını istiyorum. Kesilen yardımları tekrar yapmalarını istiyorum. Sayın valimiz bizlere destek olsun başka bir şey istemiyoruz. Sayın valimiz bu yetimlerin hatırına destek olmasını istiyorum.” Dedi.

AİLEYİ MAMOSTE VE DOSTLARI FARK ETTİ

Aileye yardım götüren Mamoste ve Güzel Dostları ise, "Artım ve Kıpçak ailesinin hayat mücadelesini yeni öğrendik. 6 kişilik aile kendi çocuklarının yanında hasta olan annelerinin bakamadığı 7’si yetim yeğenlerine dayı ve teyzeleri bakıyor. Bu devirde bunu kimse yapmaz” Daha sonra beraberinde getirdikleri yardımı aileye takdim ederek evden ayrıldılar.

Editör: TE Bilisim