VanEkspres - Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından vatandaşların kolaylıkla eczaneleri bulabilmesi ve ilaçlarını alabilmesi için “Eczanem Nerede” mobil uygulaması vatandaşların hizmetine sunuldu.
 

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından geliştirilen “Eczanem Nerede” uygulamasının hayata geçtiğini söyleyen 38.Bölge Van-Bitlis-Hakkari Eczacı Odası Başkanı Ecz. Fikret Baransel,, “Halkımızın hem Van’da  hem de diğer illere gittiği zaman gerek normal eczaneleri gerekse nöbetçi eczaneleri kolayca bulmaları açısından çok faydalı bir uygulama” olduğun söyledi.

Türk Eczacıları Birliği “Eczanem Nerede” Uygulamasını Hayata Geçirdi

Türk Eczacıları Birliği´nin mobil uygulaması “Eczanem Nerede” uygulamasının hayata geçtiğini ifade eden 38.Bölge Van Eczacı Odası Başkanı Ecz. Fikret Baransel,  Android ve iOS kullanıcılarının hizmetine sunulan uygulamanın bulunulan konuma en yakın eczanelerin ve iletişim numaralarının görülmesine imkan tanıdığının altını çizdi.

Baransel, ‘Eczanem Nerede´  uygulaması var. Bu uygulamayı indirdiğinizde, Türkiye´nin neresinde olursanız olun, mevcut eczaneleri ve nöbetçi eczaneleri bulabilirsiniz. Halkımızın hem Van'da hem de diğer illere gittiği zaman gerek normal eczaneleri gerekse nöbetçi eczaneleri kolayca bulmaları açısından çok faydalı bir uygulama” dedi.

Baransel, ülke genelinde 26 bin 416 eczaneden nöbet ve adres bilgisi alan uygulamanın güvenilir ve doğru kaynak mantığıyla çalıştığını, veriler anlık güncellendiği için vatandaşların yanlış adreslerde vakit kaybetmeyeceklerini ve sistemin 7-24 güncel bilgilerin yer alacağını söyledi.  Van'daki tüm hastanelerde nöbet ekrarının bulunduğu belirterek, Kişinin bulunduğu konuma en yakın eczaneleri, nöbetçi eczaneleri, iletişim numaralarını ve yol tarifi bilgisini veren mobil uygulama, internetten ücretsiz indirilebilirler diyerek sözlerini noktaladı. 

Uzm. Ecz. H. Fikret BARANSEL KİMDİR?

İlk ve orta öğretimini Van Cumhuriyet İlk Öğretim Okulunda, lise eğitimini Malatya Fen Lisesinde, Eczacılık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Biyokimya alanında yüksek lisans yaptı.   2013 yılında yapılan oda seçimlerinden bu yana 38. Bölge Van Bitlis Hakkari Eczacı Odası yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterliği, 2. başkanlığı ve başkanlığı görevlerini üstlendi. Van Büyükşehir Kent Konseyi başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

-

Editör: TE Bilisim